DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Mercedes: Népszerűtlen döntések születhetnek

Toto Wolff egy interjúban leszögezte, hogy bár nagyon durva csapatutasítást nem kívánnak alkalmazni, a Ferrari jelentette fenyegetés miatt nem kizárt, hogy beavatkoznak két F1-es pilótájuk küzdelmébe.

A Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff figyelmeztette versenyzőit, hogy a győzelem, azaz jelen esetben a Ferrari legyőzése érdekében mindenre hajlandó – azt is beleértve, hogy népszerűtlen döntéseket hozzon meg, melyek nem csupán a szurkolókat, de adott esetben magukat a versenyzőket is felháboríthatják.

Wolff arra utalt a Mirrornak nyilatkozva, hogy ha a szükség úgy hozza, nem csupán arra utasíthatják a versenyzőket, hogy ne harcoljanak egymással, hanem csapatsorrendet is alkalmazhatnak: „Ha a Ferrari legyőzéséről van szó, meghozhatunk egy népszerűtlen döntést is, nemcsak a dolgok befagyasztásával, hanem a helyzet kezelésével is. Elsődleges célunk, amit a versenyzőkkel együtt döntöttünk el, hogy felelősséget viseljünk a csapat és a márka iránt.”

hamilton_rosberg



„Ez nem csupán a két srácról szól, hanem azon emberek ezreiről is, akik az autókon dolgoznak. Ha eljutunk arra a pontra, hogy be kell avatkoznunk, mert különben egy futamgyőzelmet kockáztatunk, hát meg is fogjuk tenni. Nincs már meg a tavalyi fölényünk, amikor még megengedhettük magunknak, hogy hagyjuk őket a végsőkig küzdeni egymással” – mondta Wolff, aki szerint csapatutasítás és csapatutasítás közt is különbséget kell tenni:

„Láthattunk a múltban olyan egyértelmű utasításokat, melyek például megtiltották az előzést egy egyértelműen gyorsabb versenyzőnek. Őszintén, nem hiszem, hogy mi ilyet tettünk volna, de megértem, miért tették mások a múltban, hiszen adott esetben a bajnoki címet kockáztatták. Lekopogom, mi nem kerültünk eddig ilyen helyzetbe. Az viszont már most is reális lehetőség, hogy kezeljünk egy adott helyzetet, persze ennyire drasztikus beavatkozás nélkül.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: