DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Mercedes: Vettel megérdemelte a győzelmet

Toto Wolff szerint a Formula-1 nyerte a legtöbbet azáltal, hogy a Ferrari legyőzte a Mercedes két pilótáját a Malajziai Nagydíjon. A szakember nem tudja, hogy két kiállással lett-e volna esélyük.

Tavaly csak akkor sikerült legyőzni a Mercedest, ha a csapat autóval valami nem ment rendben, ezúttal viszont tiszta küzdelemben, erős tempóval és egy jó stratégiai húzással múlta felül Sebastian Vettel és a Ferrari a címvédőket.

wolff arriva



Persze a 2. és a 3. hely megszerzésével a Mercedes most is erős futamot teljesített, így Wolff képes volt a verseny pozitív hatásait kiemelni.

„Nem bosszankodunk. Senki nem számíthat arra, hogy örökké versenyeket fog nyerni. Mindig azért vagyunk itt, hogy a lehető legjobb eredményre törekedjünk. Ez viszont egy megérdemelt győzelem volt Vetteltől, és akármennyire is fájt számunkra ez a verseny, talán erre az ébresztőre volt szükségünk” - nyilatkozta a Mercedes ügyvezetője.

„Hallhatjuk, hogy a közönség mennyire boldog, és remélem, hogy ez véget is vet az esélyek kiegyenlítésével kapcsolatos nonszensz kéréseknek. Nagyszerű nap ez a Formula-1 számára, nem tökéletes a Mercedesnek, de mindez csak erősebbé tesz minket.”

A futam képét döntően befolyásolta, hogy a Mercedes a bokszba hívta autóit a 4. körben pályára lépő biztonsági autó miatt, miközben Vettel kint maradt, és képes volt megvalósítani a kétkiállásos taktikát. Vajon helyesen taktikázott a Mercedes?

„Utólag mindig könnyű okosnak lenni és kijelenteni, hogy hibás volt a stratégia” - jegyezte meg Wolff. „Már pénteken is láthattuk, hogy a Ferrari mennyire erős a hosszú etapokon. Persze ha mi is két kiállásra játszunk, akkor nyíltsisakos küzdelem lett volna az autók között, de nem akarok most okos lenni, és találgatni, hogy mi történhetett volna akkor. Együtt hoztuk meg a döntést.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: