DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Magnussen: Majdnem az IndyCarban kötöttem ki

A lehetőséget végül Fernando Alonso sérülése hiúsította meg, akit az F1-es szezonnyitón helyettesítenie kellett – az ausztrál versenyen elrajtolni sem tudott. Újra ülést szeretne találni a mezőnyben.

Kevin Magnussen, a McLaren tartalékversenyzője – akinek szolgálataira már az első versenyen szükség volt – korábban úgy nyilatkozott, F1-es teendői mellett egy másik sorozatban is szívesen versenyezne 2015 során, szóba került az IndyCar és a Le Mans-i 24 órás. A dán pilóta végül azonban mégis kizárólag a McLaren-Hondára fog koncentrálni idén.

„Az IndyCart mérlegeltük, próbáltunk szerezni egy ülést, de úgy, hogy a Formula-1 marad a prioritás” – mondta Magnussen az Autosport lapnak, amikor arról kérdezték, miért nem versenyez máshol idén. „Mivel Fernando helyett beugrottam Ausztráliában, ez a dolog már egyáltalán nem volt lehetséges. Ezért hagytuk, most pedig egyedül a tartalékosi szerepre koncentrálok. Sosem lehet tudni, mi történhet az év során, az egyetlen biztos dolog, hogy minden versenyen ott leszek.”



Az Autosport arról is értesült, hogy Magnussen az Andretti Autosportnál kaphatott volna ülést, amely – egyébként a Honda partnereként – öt autót indított volna a 22 éves pilótával együtt.

„Én is inkább versenyeznék, szeretnék versenyezni, de van egy elképzelésem és tervem, ezért a dolgok nem állnak olyan rosszul” – árulta el Magnussen. „Természetesen ez így kissé unalmas és bosszantó jelenleg, de ha előre tudsz tekinteni, az segít. A nagy tervem az, hogy világbajnok legyek a Formula-1-ben. Pillanatnyilag az elsődleges cél versenyülést szerezni, ezen leszek először. Most a McLarennél vagyok, hogy itt fog megtörténni, vagy segítenek engem egy másik csapatba jutni, azt még nehéz megmondani. De biztosan állítom, hogy a lehető legjobb helyzetben vagyok harmadik versenyzőként.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: