DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Hongkongi tesztpilóta a Lotusnál

A tavaly Saubernél megforduló Adderly Fong csatlakozott az istállóhoz fejlesztőversenyzőként – ugyanazt a pozíciót fogja betölteni, mint Carmen Jorda. Az első kínai F1-es akar lenni.

A csapat a Malajziai Nagydíj előtt tudatta sajtóközleményében, hogy eddig is népes tesztcsapata újabb taggal bővül a 25 esztendős Adderly Fong személyében. A hongkongi pilóta bekerül az istálló versenyzőnevelő programjába, továbbá szimulátorban segíti a Lotus fejlesztését, de nagydíjakon is meg fog jelenni. Fong vezetett már F1-es autót, tavaly egy 2012-es Saubert Valenciában próbált ki, majd Abu Dhabiban az első szabadedzésen az aktuális konstrukcióba is beült.

„Nagyszerű, hogy Adderly csatlakozott a csapathoz. Agresszív fejlesztési tervünk van az E23-mal, ezért tudni fog tanulni a mérnökeinktől és versenyzőinktől is, és az autóhoz is hozzáteheti tudását a szezon folyamán” – üdvözölte az új csapattagot Matthew Carter, a Lotus vezérigazgatója. „Nagyon erős felállással rendelkezünk, ezért Adderly előtt nagyszerű lehetőség áll a tanulásra.”



Fong nem titkolta, végső soron milyen céllal érkezett: „Boldog vagyok, de túlságosan nem bízom el magam, mert ez csak az első sok lépés közül. A célom az, hogy az első kínai legyek, aki Formula-1-es nagydíjon vesz részt, amely segíteni fog, hogy népszerűsítsem a sportot Kínában és Hongkongban. Nagy lehetőséget rejlenek számomra a Lotusban, ezért alig várom, hogy kezdjek az új feladatkörben.”

Fejlesztői pozíciója mellett a GP3-ban teljesít egész szezont a Koiranen GP, valamint a GT Asia szériában a Bentley Team együttesekkel. A formaautós nevelősorozatban már lehúzott másfél évet, de ezalatt csupán kettő pontot sikerült gyűjtenie.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: