DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

McLaren: Alonso visszatér Malajziában

A McLaren hivatalos közleményben tudatta, hogy Fernando Alonso elutazik Sepangba, és ha az FIA vizsgálatai is jóváhagyják, versenyezni fog. Részletek derültek ki a baleset körülményeiről is.

"A McLaren-Honda örömmel jelenti be, hogy az FIA orvosi ellenőrzésének függvényében, amit március 26-án, csütörtökön ejtenek meg Sepangban, Fernando Alonso visszatér az MP4-30 pilótafülkéjébe a Malajziai Nagydíj hétvégéjén" - áll a közleményben.

"A barcelonai tesztbalesete óta Fernando kemény, speciális edzésprogramot folytatott, amit vezető sportkutatók alkottak meg annak érdekében, hogy biztonságosan és a megfelelő időben térhessen vissza a versenyzéshez."

EasyCapture1_12



„A múlt héten a McLaren Technology Centre-ben Fernando találkozott a mérnökeivel és vezette a szimulátort, hogy képbe kerüljön az MP4-30 karosszériáján és hajtásláncán végbement legutóbbi változásokat illetően. Ezen folyamat részeként a csapat vezető mérnökeivel is találkozott, akikkel átbeszélték a baleset körülményeit és kiértékelték az adatokat, amelyeket mind megosztottak az FIA-val is.”

„Noha az autó telemetriai adataiban és a későbbi laboratóriumi vizsgálatok során sem fedeztünk fel semmi szokatlant, Fernando felidézte, hogy a baleset előtt „nehézzé” vált az autójának kormánya. Ennek következtében a csapat felhelyez egy extra szenzort az autóra, aminek segítségével több adatot gyűjthetünk be.”

„Fernando már nagyon várja, hogy visszatérhessen az autóba és közösen folytathassuk tovább a munkát a Hondával, felgyorsítva ezáltal a pályán mutatott teljesítményünk javítását.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: