DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Kiderült, ki a Marussia megmentője

Egy nagyon fiatal üzletemberről van szó, aki a brit Ovo Energy vállalat vezetője, mégsem cége pénzéből, hanem magántőkéből finanszírozza a Manor 2015-ös hadjáratát.

Nem kis feladatba vágta bele a fejszéjét a 37 éves Stephen Fitzpatrick, az Ovo Energy igazgatója: a halálból mentette meg a Marussia csapatát, mely Manorként csak arra vár, hogy átmenjen a keddi törésteszten, zöld utat kapva 2014-es autója módosított változatával a melbourne-i indulás előtt.

A Sansbury-szupermarketek korábbi vezetője, Justin King is részese lesz a nagy kalandnak, igaz nem pénzemberként, hanem szakmai irányítóként. A BBC úgy tudja, hogy Fitzpatrick korábban a Formula-E-ben akart részt venni, de a Marussia csődje a Forma-1 régi rajongójaként a királykategóriára irányította figyelmét.



Sikerült elérnie, hogy a Ferrari és a McLaren is a támogatásáról biztosítsa a csapatot, és a maranellóiak motorjaival egyre biztatóbbnak tűnik a gárda helyzete. Nemrég a Force India akadályt gördített az indulás elé azzal, hogy „rossz anyagra hivatkozva” megvétózta a visszatérést, de most már tényleg csak hajszál választja el a magántőkéből működő istállót attól, hogy útnak indulhasson Ausztráliába.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: