DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 6. vasárnap
F1

Hamilton ma sem érezte magát százasnak

Mármint száz százalékosnak. A Mercedes világbajnoki címvédője továbbra sem gyógyult ki teljesen az influenzából, de ma több mint száz kör megtételével igyekezett kiűzni magából a kórságot, sok-sok értékes adattal ajándékozva meg csapatát.

„A tegnapi naphoz hasonlóan a mainál is voltak már jobb napjaim abból a szempontból, hogy hogyan éreztem magam. Egyértelmű, hogy nem vagyok száz százalékos állapotban, és alig várom, hogy hazamenjek és átaludjam a következő néhány napot” – vallotta be férfiasan a világbajnoki címvédő, majd hozzátette:

„Kemény és megterhelő napunk volt fizikailag, de tenni fogok érte, hogy jövő héten jobb állapotban és megerősödve térjek vissza. Örülök, hogy sikerült ma jó sok kört, szám szerint 101-et megtennem az autóval. A srácok itt a bokszban és odahaza a gyárban is hihetetlenül keményen dolgoznak annak érdekében, hogy mi minél több kilométert tudjunk teljesíteni a pályán, úgyhogy hatalmas köszönet nekik ezért.”



Hamilton 1:26.076-os idővel a 3. helyen zárta a mai tesztet, de mivel az előtte végző két versenyző, Pastor Maldonado (Lotus) és Max Verstappen (Toro Rosso) is a szuperlágy keveréken futotta saját legjobbját, így ez jelen esetben kevésbé mérvadó adat. Ezt a brit nyilatkozata is megerősítette: 

„Ma nem volt cél, hogy gyors kört fussunk – egyszerűen csak mentünk körbe-körbe, a beállításváltoztatásokra koncentrálva. Ha jobb lett volna az idő, több kilométert tudtunk volna futni, de így is teljesítettük a mára tervezett programot. Mindent figyelembe véve ez egy remek nap volt. A legnagyobb gondot pillanatnyilag az jelenti számunkra, hogy megfelelő működésre bírjuk a gumikat. Elvileg megvan a kellő hőmérsékletük, mégis olyan, mintha sosem kerülnének itt bele abba a szűk metszetbe, amin belül ideálisan tudnak működni. Remélhetőleg melegebb időben jobb lesz a helyzet ezen a téren. Maga az autó jónak és nagyon megbízhatónak tűnik. Van még néhány terület, amiben fejlődhetünk, de lépésről lépésre haladunk, és ami pozitívum, hogy eddig minden lépést előrefelé tettünk meg és nem hátrafelé” – ért szombat esti monológja végére Lewis Hamilton. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: