DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. július 1. hétfő
F1

A Mercedes Ausztráliáig aláírna Hamiltonnal

Végre pont kerülhet a pilótapiac egyik leghosszabb ideje tartó kérdésének végére. A Mercedes vezetősége a szezonnyitóig aláírná Lewis Hamilton 2015 utáni F1-es szerződését.

A pillanatot, hogy Lewis Hamilton aláírja 2015 végén lejáró kontraktusa hosszabbítását, gyakorlatilag azóta várják, mióta Nico Rosberg megtette ugyanezt a tavalyi Monacói Nagydíj hétvégéjén. A német helye számos szezonra be lett betonozva, hiába nyilatkozott azonban a Mercedes, hogy ugyanez a szándékuk Lewis Hamiltonnal, vele kapcsolatban nem számolhattunk be hasonló hírről.

A bajnoki csatára való koncentrációra hivatkozva az egyeztetéseket a szezonzáró nagydíj utánra halasztották el, változás azonban közvetlenül Abu Dhabi után és a tél során sem történt. Már csak kicsit több, mint egyetlen hónap van hátra, hogy a 2015-ös idény is elrajtoljon. A Mercedes ebben az időszakban végre szeretne cselekedni.



„Mindig előnyökkel jár, ha egy helyzet egyértelmű, számunkra és a versenyző számára is” – mondta Toto Wolff, az istálló üzleti ügyvezető igazgatója a Press Association hírügynökségnek. „Ez a legjobb lehetőség, ám meg kell értenünk azt is, mit akar a másik, ez pedig időbe telik. A célunk az, hogy a szezon kezdetéig befejezzük az egyeztetéseket. De ez nem határidő, mivel ha az ember határidőt jelöl ki, azzal nyomást gyakorol. Mi nem akarunk nyomást se neki, se magunknak.”

Mivel Hamilton a közelmúltban szakított menedzsmentjével, saját magának kell a részletekről is egyezkednie. „Nagyon nyíltak és őszinték vagyunk abban, hogyan látjuk a jövőt, ő pedig szintén az. Ő egy intelligens versenyző, aki személyiség terén is fejlődött – remélhetőleg ebben nekünk is szerepünk volt –, eddig pedig a tárgyalások úgy haladnak, ahogyan vártuk” – zárt Wolff.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: