DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Alonso: Nem lesz problémamentes a kezdet

Nemrég megérkezett az első videó és az első képek is a McLaren-Honda MP4-30-asáról, Alonso pedig soha nem rendelkezett még ilyen étvággyal, mint a 2015-ös év elején.

Fernando Alonso hét év után csatlakozott ismét a McLaren csapatához, a régi-új párosítást pedig a Honda érkezése teszi pikánssá. A spanyolt már decemberben bemutatták Wokingban, az MP4-30-as bemutatója alkalmával pedig kifejtette érzéseit a 2015-ös szezon előtt.

„Habár a téli időszak a pihenés ideje, sosem voltam még motiváltabb, mint most. Rengeteget gyakoroltam, hogy csúcsra járassam magam fizikailag, és késznek érzem magam a kihívásokra. Nagyon nagy megtiszteltetés, hogy egy ilyen legendás páros tagja lehetek, az a célom, hogy új fejezetet nyissak a McLaren-Honda történetében. Tudjuk, milyen erőfeszítéseket kell véghezvinnünk annak érdekében, hogy a csapat oda kerüljön, ahová való: a mezőny elejére – minden erőnkkel erre koncentrálunk.”



A spanyol kifejtette, hogy milyen lépcsőfokok állnak a csapat előtt a téli tesztidőszakban: „Az első célunk, hogy a lehető legtöbbet megtudjuk az új autóról, hogy összerakjuk a megfelelő csomagot, és hogy a lehető legtöbbet hozzunk ki belőle. Ez a folyamat nem lesz problémamentes – hogy miért? Mert a fejlődés az elsődleges Hozzátartozik a McLaren történetéhez, hogy az új fejlesztések mindig rettentő gyorsan érkeznek az autókra, és hogy a csapat mindig erős csomagot állít össze. Megtiszteltetés, hogy én vezethetem először az MP4-30-at - nagyon izgatott vagyok, hiszen az én karrieremben is új fejezet kezdődik. Olyan, mintha most ülnék először F1-es autóba.”

Alonso természetesen nem feledkezett meg világbajnok csapattársáról, Jenson Buttonról sem: „Örülök, hogy Jensonnal versenyezhetek együtt, aki amellett, hogy nagyszerű csapattárs lesz, nagyon tapasztalt versenyző. Együtt fogjuk segíteni a csapatot a tanulásban és a fejlődésben – készen állunk az új érára.”

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: