DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Már lerombolták a bokszokat Mexikóban

Idén új helyszín csatlakozik az F1 körforgásához a mexikóvárosi pálya formájában. A projekt egyik vezetője elmondta, az építkezés nagyjából felénél tart. Aszfaltnak még nyoma sincs.

A Formula-1-ben versenyző Rodriguez testvérekről elnevezett pálya valójában korántsem ismeretlen a sport számára, hiszen 1963 és 1970, majd 1986 és 1992 között az összes múltbéli Mexikói Nagydíjat itt tartották. A jól ismert tervező, Hermann Tilke azonban jelentősen átszabja a vonalvezetést, az ikonikus, monzai Parabolicára emlékeztető Peraltada kanyar például eltűnik.

„A bokszok lerombolása befejeződött” – mondta a Tilke cégével együtt dolgozó Christian Epp az építkezés menetéről a spanyol EFE hírügynökségnek. „A munkálatok félúton tartanak, 60 % készült el. Kora márciusban elkezdünk aszfaltozni, amely késő júliusra készül el.”



Hozzátette, jövő héten a médiaközpont építése is elkezdődik. A nagydíj kitűzött időpontja november 1., Epp egyáltalán nem aggódik, hogy nem készülnek el terv szerint. „Több fronton haladunk, nagyon jó ütemben, és kényelmesen érezzük magunkat az időkeretet illetően.” Szintén hozzátette, Charlie Whiting, az FIA versenyigazgatója még decemberben látogatta meg őket.

A fenti képen látható stadion a pálya belső részén található, egy sikánt ebben építenek meg – ez váltja a már említett Peraltada kanyart. Az alábbi képen összehasonlítható a régi (zöld) és új (piros) vonalvezetés.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: