DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

A Haas megkaparintotta a Marussia gyárát

Kézenfekvő megoldással intézte el Gene Haas, hogy európai főhadiszállást találjon csapatának: beszállt a Marussia múlt heti árverésébe. Egyéb F1-es eszközökre is szert tett.

A Marussiának nem sikerült a kitűzött határidőig új befektetőket találnia, így meghiúsultak esélyei, hogy 2015-ben ott legyen a Formula-1 rajtrácsán – annak ellenére, hogy a nevezési listán még szerepelt a neve. Ezért múlt héten árverést hirdettek ki, ahol pénzzé tették a kiscsapat ingatlanjait és értéktárgyait. Gene Haas, a 2016-ban érkező Haas csapat vezetője elárulta, ő is jelen lesz az árverésen.



Az istállónak lesz egy amerikai székhelye Észak-Karolinában, Kannapolisban, amelynek építését nemrég fejezték be, ugyanakkor célszerű egy európai központot is fenntartani, hiszen a versenyek többsége és F1-re épülő ipar itt található. A csapatok javához hasonlóan a Haas második központja is Angliában nyílik, a Racecar Engineering lap szerint ugyanis az árverésen szert tettek a Marussia főhadiszállására Banburyben. A lap további információi arról számoltak be, hogy a Marussia 2015-re tervezett autójának tervrajzait és adatait is megvásárolták. Az aukción eladásra kínált eszközök sorában szerepelt vélhetően ennek az autónak a félkész modellje.

A Haas 2016-ban debütál az F1-ben, a Ferrari partnereként – ők szállították a motorokat a Marussiának is, a Haasnak ennél szélesebb technikai segítséget fognak nyújtani. Emiatt a múltban felmerült annak lehetősége, hogy az európai székhely Olaszországban lesz. A csapat versenyzőit egyelőre nem jelentette be, Gene Haas amerikai pilótát szeretne.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: