DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Folytatódik: Újabb fej hullott Maranellóban

A héten már a harmadik szakember távozását jelentette be a Ferrari: az F1-es csapat teljesen átalakul, nemigen tudunk másra gondolni, mint hogy Sebastian Vettel embereinek kell a hely.

Miközben az autósport világának legtöbb tagja azzal tölti az idejét, hogy visszatekint az évre, és különböző cikkekkel, videókkal idézi fel a 2014-es esztendő legemlékezetesebb pillanatait és legszebb sikereit, a Ferrari újabb és újabb munkatársaktól válik meg.

Miután Sergio Marchionne októberben átvette a Ferrari irányítását, nagyszabású átszervezésbe fogott, mely egybeesett a vezérpilóta lecserélésével: mint az köztudott, Sebastian Vettel veszi át a McLaren-Hondához távozó Fernando Alonso helyét a maranellóiaknál.

hamashima



Az idényzáró Abu Dhabi Nagydíjat követően jelentették be, hogy az idén tavasszal a Ferrari észak-amerikai részlegétől érkező Marco Mattiacci csapatfőnök távozik, és helyét Maurizio Arrivabene veszi át, majd a tegnapi napon azt is közölték, hogy a 2010 tavaszán a McLarentől érkező Pat Fry és a rövid megszakítással 1997 óta a csapatnál lévő görög Nicholas Tombazis is elhagyja Maranellót.

Egy nappal később jött az újabb bejelentés: a Ferrari megválik az abroncsok teljesítményéért felelős Hirohide Hamashimától, aki korábban a Bridgestone munkatársa volt, majd 2012 elején kötött szerződést a Scuderiával.

A Ferrari egy nagyon szűkszavú, másfél soros közleményben jelentette be a hírt, ráadásul Hamashima keresztnevét el is írták benne. 26 perccel később aztán kiküldték a javított változatot, amiben a Hiroide helyett már a helyes Hirohide névalak szerepelt.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: