DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

A Haas nem akar feltétlenül amerikai pilótát

Az F1-ben 2016-ban debütáló csapat nem tartja fontosnak, hogy amerikai pilótával álljon rajthoz első szezonjában, inkább a tapasztalatra helyezik a hangsúlyt a pilótaválasztásnál.

A közvélemény szinte elvárja az F1 új amerikai csapatától, hogy hazai versenyzőt alkalmazzon (úgy ahogy tette azt az USF1 esetében néhány évvel ezelőtt), de a charlotte-i székhellyel rendelkező leendő istálló nem tartja fontosnak, hogy amerikai pilótát állítson csatasorba debütáló szezonjában.

A finn Turun Sanomat című lap úgy tudja, hogy a csapat nemcsak amerikai bázissal számol, hanem a nagy-britanniai Oxfordban is helyet kaphat majd egy központ – legalábbis Günther Steiner szerint, aki legutóbb a Red Bull technikai részlegéért volt felelős, 2016-tól pedig a Haast irányítja majd.



A szakember azt is hozzátette, hogy egy, már bizonyított versenyzőt szeretnének igazolni. „Mindenekelőtt egy tapasztalt pilótára van szükségünk, hiszen új csapat vagyunk, és nem kockáztathatunk túl sokat. Okosnak kell lennünk.”

A NASCAR-ban hosszú karrierrel büszkélkedő Matt Borland-ot nemrég jelentette be a csapat, mint a technikai részlegért felelős elnököt – de ez nem jelenti azt, hogy a szakember feladná a Stewart-Haas csapatnál elvégzendő feladatait.

A csapat műveleti igazgatója és alelnöke, Joe Custer szerint mindkét gárda jól jár majd Borlanddal: „Kényelmesen fogja magát érezni ebben a kettős szerepben, mely mind a Stewart-Hass csapat, mint a Haas F1 hasznára válik majd.” Az érintett hozzátette, hogy minden erejével azon lesz, hogy egyenlő arányban segítse a csapatokat, hiszen mindkét versenyzői kultúrából a legjobbakban bizonyíthat majd.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: