DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Massa két rossz kiállással is harmadik lett

Felipe Massa első kiállásánál gyorshajtást követett el, a harmadiknál pedig rossz garázsba állt be, de így is 3. lett hazai versenyén – nem túlzás, ő volt a nap sztárja az interlagosi F1-es futamon.

A hazai versenyét dobogón záró Felipe Massa elmondása szerint büntetését követően attól félt, hogy bokszutcai gyorshajtása miatt lecsúszik a dobogóról. A Williams versenyzőjénél csak a két Mercedes volt gyorsabb Interlagosban, így végül az is belefért, hogy a sebességhatár túllépése miatt öt másodpercre megbüntették, amit második kiállása során töltött le. Massára legfeljebb csapattársa lehetett volna veszélyes, de Bottas több apró nehézséggel szembesült, így végül is a brazil magabiztosan szerezte meg idei második dobogós helyezését.

Massa_Int_2



„Elképesztő verseny volt, minden megtörtént ma, ami csak megtörténhetett” – mondta Massa a verseny után. „Nagyon boldog vagyok, eltekintve a hibámtól. Problémám adódott az első kiállásnál, amikor beérkeztem, megnyomtam a szabályozó gombját, de nem működött. Azt hittem, hogy ezzel elveszítettem a dobogót, hiszen öt másodpercre megbüntettek.”

„Nagyon csalódott voltam, de ettől csak még keményebben nyomtam, ám ezzel az a gond, hogy az abroncsok miatt nem erőltetheted túl a dolgot. Vigyáznom kellett rájuk, de így is sikerült jó tempót autóznom” – mondta Massa, aki harmadik kiállásánál ismét hibázott, hiszen a McLaren garázsához állt be, de szerencséjére ez a Williamsé előtt volt, és csak tovább kellett gurulnia:

„Megváltoztatták a garázsunk helyét, sokkal közelebb kerültünk a boksz közepéhez. Ott voltak a McLaren-szerelők, hasonló színben, mint a mieink, és azt gondoltam, hogy az a mi garázsunk. Ezzel sok időt veszítettem, de újra nyomni kezdtem, és leszakítottam magamról Jensont. Fantasztikus verseny volt, az emberek még mindig kint vannak és kiabálnak. Nehéz elmagyarázni ezeket az energiákat, egyszerűen elképesztő.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: