DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Távozik a McLarentől Sam Michael

Elhagyja az F1-es csapatot sportigazgatója, Sam Michael, aki 2011-ben csatlakozott, állítólag pedig újabb kulcsemberek is hasonló sorsra juthatnak – ha ez megvalósul, szinte már senki sem lesz a főnökségben azok közül, akik Ron Dennis visszatérése előtt voltak.

Michael, aki három évvel ezelőtt a Williamstől – ahol technikai igazgató volt – érkezett a másik nagy múltú brit csapathoz, még elutazik a hátralevő nagydíjakra, és csak azután búcsúzik el munkaadójától. A McLaren elmondása alapján a két fél különösen jó viszonyban válik el egymástól, a távozás pedig már régóta ismert, Sam Michael márciusban értesítette az istállót arról, hogy a jövőben szeretne visszaköltözni hazájába, Ausztráliába. A távozás oka tehát nem Ron Dennis idei újbóli színre lépése, amelynek Martin Whitmarsh csapatfőnök is áldozatául esett.



A pletykák szerint azonban másoknak nem önszántukból kell majd menni. Jonathan Neale, a csapat ügyvezető igazgatója és megbízott vezérigazgatója, és a technikai igazgató, Tim Goss helyzete is kezd erősen bizonytalanná válni. A csapat tagadja, hogy meg akarnak válni a két vezetőtől.

A McLaren újraszervezéseinek célja, hogy két sikertelen szezon után visszatérjenek a győztesek közé. Az istálló utoljára 2012-ben nyert versenyt, azóta viszont csak egyetlen alkalommal álltak dobogóra. Ron Dennis az idei év elején tért vissza a McLaren Csoport vezérigazgatójaként.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: