DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

F1-es tesztet kap ajándékba a DTM bajnoka

Különleges meglepetésben részesült a németek túraautó-bajnokságát fölényesen megnyerő Marco Wittmann: a BMW Formula-1-es tesztet szervez neki, egy Toro Rossót próbálhat ki.

A 24 esztendős Wittmann az elejétől fogva dominálta az idei évet, kiegyensúlyozott, stabil teljesítményt tudott nyújtani az összes versenyen, míg ellenfelei egyszer remekeltek, utána viszont a középmezőnyben vagy még hátrébb kullogtak. Ennek köszönhetően hatalmas, végül 50 pontos előnnyel lett övé a bajnoki cím.

Az idény utolsó versenyét – amelyet Wittmann 5. helyen zárt legjobb BMW-sként – hétvégén tartották, a bajor gyártó ezután árulta el, milyen nem mindennapi jutalmat szánnak kiemelkedő versenyzőjüknek. Egyben azt is közölték, sokéves szerződést írtak alá a német pilótával.

„Marco Wittmann mögött különleges szezon áll, amellyel rendkívül sok örömet okozott a BMW Motorsportnak. Most mi jövünk, hogy megjutalmazzuk munkáját. A szerződés megújítása a következő szezonra logikus lépés volt számunkra, mivel jó benyomást keltett bennünk az elmúlt három év közös munkája során” – mondta Jens Marquardt, a BMW sportigazgatója.



„Épp ezért valami különlegessel szeretnénk előállni. Nagy örömömre szolgál, hogy egy gyerekkori álmot is valóra válthatunk a Formula-1-es teszttel. A kapcsolatnak köszönhetően, amit prémium partnerünkkel, a Red Bull-lal élvezünk, lehetővé vált számunkra, hogy a Toro Rossóval szervezzünk egy tesztvezetést. Izgatottan várunk, hogyan boldogul az autóval – azután pedig további csúcsteljesítményre számítunk Marcótól a BMW M4 DTM-mel.”

A nyolc DTM-es autó egyike 2014-ben – Antonio Felix da Costáé – a Red Bull színeiben pompázott, ezt takarja a „prémium partner” kifejezés. Az nem valószínű, hogy Marco Wittmann hosszú távú terveket dédelget az F1-ben, korábban úgy nyilatkozott, nem érdekli őt a bajnokság, ahova csak fizetős versenyzőként lehet bekerülni.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: