Steward
Strommer Benjamin
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2018. május 20. vasárnap
Egyéb

Két magyar lány a KIA márkakupájában

A Sun Aqua KIA Racing Team a KIA Lotos Race kupa 2017-es szezonjában két magyar lányt indít: a 20-22 fős mezőnyben Vogel Adrienn és Krajnyák Petra lesz az egyetlen női pilóta.

A KIA Lotos Cup – lengyel szervezésű 6 európai állomással rendelkező nemzetközi versenysorozat –, Európa legdinamikusabban fejlődő márkakupája, amely 2016-ban az év sportmarketing díját is elnyerte. Itt fog szerepelni a Sun Aqua KIA Racing Team, amely két női versenyzőt indít az előttünk álló szezonban Vogel Adrienn és Krajnyák Petra személyében. A mezőny egyedüli női pilótái jövő pénteken, március 24-én 11 órakor az AMTS-en leplezik le a versenyre felkészített Picantóikat.

A műszakilag teljesen egyforma KIA Picantók április végén kezdik meg a versenyszezont Németországban, Oschersleben-ben, az ADAC GT Masters betétfutamaként. Két hétre rá Magyarországra látogatnak, ahol a Hungaroringen a WTCC betétfutamaként szerepelnek. Ezt követően Poznan (Lengyelország), Szlovákiaring (Szlovákia), Most (Csehország) és zárófutamként Monza (Olaszország) szerepel a versenynaptárban.

kia-lotos-cup

A KIA Picantók 100 lóerős, elsőkerékmeghajtású versenyautók. A kupa szervezői kiemelt figyelmet fordítanak rá, hogy a versenyautók között ne legyenek különbségek, ezért a futóművet kivéve minden széria a Picantókban. Az autóknak meghatározott minimum súlya van, emiatt a túl könnyű versenyzők plusz súlyt kapnak az autóba. Minden versenyt követően a versenybírók mintát vesznek az üzemanyagból és az olajból. Versenyek előtt pedig szúrópróba szerűen motorvezérlő elektronikát cserélnek a Picantókban, így senkinek nem áll érdekében, hogy módosítsa a beállításokat. A gumik utcai E jelzésű abroncsok, melyek felületéből le kell darálni a jobb tapadás érdekében. A szigorú szabályok betartatásával a KIA Lotos Cup a legkiegyenlítettebb versenyt biztosítja, hogy valóban a versenyzők tehetségén múljon az eredményességük.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?