DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Egyéb

Air Race: Lausitzban újra Matt Hall állhatott a dobogó tetejére

Az ausztrál Matt Hall lélegzetelállító döntős teljesítményével hazai győzelemtől fosztotta meg a ranglista élén álló Matthias Dolderert vasárnap este az EuroSpeedway-en. A küzdelem a világbajnoki címért rendkívül szoros, így a Red Bull Air Race utolsó két futama igazán izgalmasnak ígérkezik.

EuroSpeedway Lausitz (Németország) – 53,642 másodperces futamidejével az ausztrál Matt Hall nyerte a Red Bull Air Race világbajnokság lausitzi versenyét vasárnap. A hazai pályán versenyző Matthias Dolderer szívét-lelkét beleadta, ám a 54,417 másodperces teljesítménye csupán a második helyre volt elég – így jelenleg Dolderer és Hall állnak a világbajnoki ranglista élén. A hétvégi harmadik helyével a kanadai Pete McLeod is megszerezte az első dobogós helyezését a szezonban.

lausitz_matthall_3



Ez már a második alkalom, hogy Hall és Dolderer a dobogó első két fokán végeztek, és a mostani diadalával az ausztrál lassan megközelíti a német pilótát, aki április óta a világbajnoki pontvadászat éllovasa. A szezon utolsó két futama így még tartogathat izgalmakat a repülősport rajongói számára. Az éles küzdelem az indianapolisi Motor Speedwayen folytatódik, ahol idén először rendeznek Red Bull Air Race versenyt. A szezon végül Las Vegasban ér véget. Az élen álló pilóták versenyébe a jelenleg az összesítésben a negyedik helyen álló amerikai Kirby Chambliss is beleszólhat egy esetleges hazai győzelemmel.

„Ez a pálya passzolt hozzánk, de a legnagyobb öröm az egészben mégis az, hogy újra az élen végeztünk. A tervem az, hogy hibátlanul és gyorsan repüljek” – nyilatkozta Hall a mostani győzelme után, illetve beszélt az előtte álló versenyekről is. „Nincs vesztenivalóm, voltam már második a világbajnokságon korábban és versenyeztem már Las Vegasban hasonló keretek között – Matthias viszont még nem.”

Vasárnap egyébként a német Challenger Class pilóta, Florian Bergér is lenyűgözte a rajongókat első hazai győzelmével az EuroSpeedwayen.

lausitz_matthall_2

Jegyek már kaphatók a 2016-os Red Bull Air Race Világkupa hátralévő 2 állomására – köztük az október 1-2. között az Indianapolis Motor Speedway-en elsőként megrendezett futamra. A jegyekkel és a versennyel kapcsolatos legfrissebb információkért látogasson el a www.redbullairrace.com weboldalra.

Master Class EuroSpeedway Lausitz eredmények:

1. Matt Hall (AUS)

2. Matthias Dolderer (GER)

3. Pete McLeod (CAN)

4. Martin Sonka (CZE)

5. Hannes Arch (AUT)

6. Michael Goulian (USA)

7. Nicolas Ivanoff (FRA)

8. Kirby Chambliss (USA)

9. Juan Velarde (ESP)

10. Nigel Lamb (GBR)

11. Petr Kopfstein (CZE)

12. François Le Vot (FRA)

13. Peter Podlunšek (SLO)

14. Yoshihide Muroya (JPN)

 

A világbajnokság állása az EuroSpeedway Lausitz után:

1. Matthias Dolderer (GER) 65.25 pont

2. Matt Hall (AUS) 48.75 pont

3. Hannes Arch (AUT) 41.00 pont

4. Kirby Chambliss (USA) 30.25 pont

5. Nicolas Ivanoff (FRA) 30 pont

6. Martin Šonka (CZE) 27 pont

7. Nigel Lamb (GBR) 25.75 pont

8. Yoshihide Muroya (JPN) 25.50 pont

9. Pete McLeod (CAN) 21.50 pont

10. Michael Goulian (USA) 18.75 pont

11. Juan Velarde (ESP) 11.25 pont

12. François Le Vot (FRA) 10.00 pont

13. Peter Podlunšek (SLO) 4.00 pont

14. Petr Kopfstein (CZE) 2.00 pont

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: