DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
Egyéb

Egy hét alatt két legendás versenyt nyerni

Akár egy Le Mans-i győzelem, akár egy Pikes Peak-győzelem elég ahhoz, hogy egy pilóta élete végéig boldog legyen – akkor mit szóljon az, akinek egy hét alatt mind a kettő összejön?

Mindössze egy héttel azt követően, hogy a Toyota hihetetlen balszerencséjének köszönhetően győzni tudott a Le Mans-i 24 órás versenyen, a francia Romain Dumas újabb legendás futamot nyert meg: a hegyifutást a Pikes Peaken, melyet pontosan 100 évvel ezelőtt rendeztek meg először.

A Honda-motoros Norma-prototípust vezető francia versenyző öt másodperccel verte Rhys Millent a tavalyi győztes Drive eO PP03-mal. Dumas ideje 8:51,45 volt, ami bő fél perccel lassabb Sebastien Loeb rekordjánál. Dumas ezzel második Pikes Peak-győzelmét aratta egy héttel azt követően, hogy másodszor megnyerte a Le Mans-t:

dumas_pp



„Nagyon keményen nyomtam a verseny elején, nem hibáztam, ezzel nyerő helyzetbe kerültem a pálya utolsó részére. Mivel a felső szakaszon nem tudtam edzeni, roppant óvatos voltam a pálya végén” – nyilatkozta Dumas, majd hozzátette:

„Nagy álmom volt mind a két versenyt megnyerni, s ez most valóra is vált. Sok ember nagyon keményen küzdött ezért, s ennek meg is lett az eredménye. Rengeteg órát tettünk ebbe bele, nagyszerű lett az autónk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: