DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Egyéb

Marad a Hankook a Formula 3 Európai Bajnokságon

A Hankook és a FIA Formula 3 Európai Bajnokság további 3 évre szóló együttműködési megállapodást írt alá a DTM és a FIA Formula 3 spielbergi futamát követően.

A Hankook és a FIA Formula 3 Európai Bajnokság hivatalosan meghosszabbította sikeres együttműködését a DTM és a FIA Formula 3 spielbergi futamát követően. A Hankook továbbra is a Ventus Race F200 versenyabroncsait szállítja majd a FIA Formula 3 csapatok 225 lóerős versenyautói számára.

Walter Mertes, a Formel-3-Vermarktungs GmbH ügyvezető igazgatója, aki a FIA Formula 3 Európai Bajnokságot szervezi és népszerűsíti, rendkívül elégedett az együttműködés meghosszabbításával. -A Hankook már évekkel ezelőtt elkötelezte magát a fiatal tehetségek számára szervezett motorsport mellett, hatalmas lelkesedéssel és szenvedéllyel támogatja bajnokságunkat, így természetesen nagyon örülünk a további együttműködésnek.

20160524_Hankook_and_FIA_Formula_3_European_Championship_extend_their_partnership_for_a_further_3_years_1_01_resize

A Hankook európai motorsport igazgatója, Manfred Sandbichler (b), és Walter Mertes (j), a Formel 3-Vermarktungs-GmbH igazgatója örül a sikeres együttműködés további 3 évvel történő meghosszabbításnak.


A gumiabroncsgyártó 1992 óta aktívan részt vesz a nemzetközi motorsportban: olyan bajnokságok iránt kötelezte el magát, mint a DTM, a FIA Formula 3 Európai Bajnokság, a Hankook által támogatott 24 órás versenyek, valamint a Németországban, Olaszországban és Portugáliában szervezett TCR sorozat.

Az új szerződés aláírásával kapcsolatosan Manfred Sandbichler, a Hankook Motorsport európai igazgatója, a következőket mondta: - A Hankook évek óta kiemelten összpontosít a fiatal versenyezők számára szervezett motorsport eseményekre, így nagyon örülünk annak, hogy meghosszabbítottuk sikeres együttműködésünket a FIA Formula 3 Európai Bajnoksággal. Rendkívül aktív és barátságos együttműködésünk szinte egyedülálló, amire nagyon büszkék vagyunk.

A FIA Formula 3 Európai bajnokság szezonja április 1-jén indult a klasszikus Paul Ricard pályán, Franciaországban. A bajnokságban jelenleg első helyen álló Lance Stroll rendkívül elégedett a Hankook Ventus Race abroncsaival, és nagyon várja az együttműködés folytatását. - A tökéletes gumiabroncs kezelés megértése nagyon fontos a sikerhez. Pilótaként meg kell értenünk a gumiabroncsok működését ahhoz, hogy teljes mértékben kihasználhassuk a bennük rejlő hatalmas lehetőségeket. Kiváló teljesítményüknek köszönhetően a Hankook verseny gumiabroncsok ideálisan megfelelnek erre.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: