DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Egyéb

Spielbergben száll a Red Bull Air Race mezőnye

Az Abu-Dzabiban történt meglepő események után a Red Bull Air Race pilótái újra rajthoz állnak az idei szezon második helyszínén, Spielbergben. Az osztrák Red Bull Ring felett kiderül, hogy az olyan nagy esélyesek, mint Matt Hall, Martin Sonka, illetve Hannes Arch megbirkóznak-e az új szabályokkal és visszatérnek-e az élbolyba, vagy a tavaly kevésbé jól szereplő Nicolas Ivanoff, Matthias Dolderer és Francois Le Vot éve lesz az idei. Az április 23-24-én megrendezett versenyhétvégén az első női pilóta, Mélanie Astles is csatlakozik majd a Challenger Cup mezőnyéhez.

Április 23-24-én, immár harmadik alkalommal Spielberg ad otthont a Red Bull Air Race Világbajnokságnak. Meglepő módon a 2016-os Abu-Dzabiban megrendezett szezonnyitón a feje tetejére állt a ranglista, és a tavaly legkevésbé sikeres pilóták állhattak a dobogóra. Így a második állomáson fel van adva a lecke minden pilóta számára, hiszen a kihívásokkal teli spielbergi Red Bull Ring pálya mellett az új szabályokkal is meg kell küzdeniük, ezért igazán feszült és kiszámíthatatlan futamnak nézünk elébe.  

arch_sonka_kopfstein



Különösen nehéz dolga lesz a helyi hősnek, az osztrák Hannes Arch-nak, aki 2008-ban már nyert világbajnokságot, ám hazai pályán még sosem sikerül a dobogó legfelső fokáig jutnia, habár 2014-ben már közel volt az arany. A múlt hónapban Abu-Dzabiban viszont egy hiba miatt a negyedik helyről visszacsúszott a tizedikre az összesített ranglistán, így Arch számára az osztrák futam becsületbeli ügy lesz.

Matt Hall-lal sincs ez másként, aki a tavalyi évben végig a világbajnok Bonhmme nyomában volt. Így idén mindenki arra számított, hogy a brit pilóta visszavonulásával Hall lesz a 2016-os szezon „trónörököse”, ám Abu-Dzabiban bebizonyosodott, hogy akár egy hibán is elúszhat az egész futam. A spielbergi pálya azonban általában szerencsét hozott az ausztrál pilótának: a Red Bull Ring felett szerezte például első karriergyőzelmét tavaly.

"Ez a versenypálya a motorsport öröksége, így mindenki extra keményen hajt majd," mondta a versenyigazgató Jim DiMatteo. "Lévén, hogy Spielbergben még sohasem rendeztünk versenyt tavasszal, az elemek itt is fontos szerepet játszanak majd. Míg Adu-Dzabiban a sivatagi hőség és a Perzsa-öböl feletti változó szelek okozták a kihívást, Ausztriában a tengerszint feletti 677 méteres magasság és hűvös hegyi levegő nagyban befolyásolhatja a befutók sorrendjét. Így a szezonnyitó megdöbbentő végeredményét tekintve megjósolhatatlan az eredmény. "

Szintén Spielbergben, a Challenger Cup mezőnyében debütál egy új versenyző, a francia Mélanie Astles, az első nő a Red Bull Air Race mezőnyében.

A Red Bull Air Race Világbajnokság 2016-os spielbergi futamára a jegyek már kaphatóak. A jegyvásárlással kapcsolatos és egyéb további információkért látogasson el a www.redbullairrace.com oldalra!

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: