DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Egyéb

Sztárparádé Montoya gokartversenyén

Az IndyCar-szezon augusztusi befejeződése után nem csoda, hogy Juan Pablo Montoyának már hiányzott egy kis versenyzés, és a hétvégén meg is nyerte azt a gokarteseményt, amit ő maga szervezett.

A1511723_full



A kolumbiai pilóta Carrera De Las Estrellas elnevezésű rendezvénye 2003 óta minden év végén lezajlik hazájában a Bogotától nem messze található Tocancipa versenypályán. Montoya több honfitársát és kollegáját is meghívta az eseményre, ott volt például az IndyCarból Helio Castroneves, Carlos Munoz, Gabby Chaves és Sebastian Saavedra, de eljött Travis Pastrana, a hétvége különleges vendége pedig az egyetlen európai résztvevő, a DTM-bajnok Mattias Ekström volt.

Az első versenyt Montoya nyerte Chaves előtt, a másodikon pedig a GP2-ben szereplő Julian Leal fél másodperccel megelőzte Montoyát, így összetettben a házigazda végzett az élen.

A verseny bevételeit jótékony célokra fordítják, a pénzt pedig Montoyáéknak nem is kell messzire vinni, hiszen a pilóta és felesége, Connie által létrehozott Formula Smiles alapítványt támogatják vele, amely a 6-17 éves fiatalok sport általi nevelését célozza Kolumbia hátrányosabb helyzetű régióiban.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: