DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Egyéb

Kiss Norbi: Büntetés és két 3. hely szombaton

Mozgalmasan alakult a franciaországi szezonzáró első napja a kétszeres Európa-bajnok Kiss Norbert számára: az Oxxo Racing-Axxyss Motorsport pilótája megszerezte a pole pozíciót, az első futamon azonban kanyarátvágásért megbüntették, így harmadik lett, ahogy a fordított rajtrácsos második versenyen is ugyanebben a pozícióban ért célba.

Idényzáró hétvégéjéhez érkezett a Kamion Európa-bajnokság 2015-ös idénye, amelynek a hagyományoknak megfelelően Le Mans ad otthont. Kiss Norbert immár kétszeres bajnokként vághatott neki a franciaországi fordulónak, s ehhez méltón meg is nyerte a délben rendezett időmérő edzést, ráadásul nagynak mondható 1,2 másodperces különbséggel Jochen Hahn előtt.

Kiss_Norbi_LeMans_Oxxo



A délutáni első futam azonban nem úgy alakult a magyar pilóta számára, ahogy azt szerette volna: a start után kénytelen volt átvágni az első sikánt, ráadásul a vezetést is elvesztette, hiszen bár Hahn is ugyanígy tett, a német elé került. A jogtalan előnyszerzésért aztán meg is büntették a németet, azonban pár körrel később az így élre álló Norbit is kiintették, mondván, a pályaelhagyással növelte az előnyét a későbbi győztes Antonio Albacetével szemben.

Az Oxxo Racing-Axxyss Motorsport versenyzője így végül „csak” harmadik lett a spanyol és Adam Lacko mögött, ám mint az az alábbi videóban adott nyilatkozatából kiderül, még ebben is talált pozitívumot: a „bokszkiállás” kapcsán úgy érezte magát a szombathelyi pilóta, mintha Formula-1-es versenyen lenne.

A fordított rajtrácsos második viadal ezúttal sokkal simábban alakult Norbi számára, hiszen a hatodik helyről indulva már az első körben felzárkózott harmadiknak, ahonnan azonban már nem sikerült előrelépnie – ehhez ismét Hahnt kellett volna megelőznie –, így végül a korábbi versenyen látott eredményét megismételve újra a dobogó alsó fokára állhatott fel. A magyar így 24 pontot gyűjtött az első nap során: ez ugyanannyi, mint amennyit a második futamot megnyerő René Reinert szerzett ma Le Mans-ban.

Az alábbiakban pedig következzen az Oxxo Racing szokásos nap végi összegző videója, benne Kiss Norbi értékelésével:

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: