DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Egyéb

Kiss Norbi vasárnapja: Pole, győzelem és büntetés

Az immár kétszeres Európa-bajnok Kiss Norbert a vasárnap délelőtti esőben is megszerezte a pole-t, majd az első versenyt szoros csatában megnyerte, idei 19. győzelmét aratva ezzel. A második futamon több incidensbe is belekeveredett, az egyikért meg is büntették, így a szombattal ellentétben most nem tudott elégedetten nyilatkozni az Oxxo Racing-Axxyss Motorsport versenyzője.

Azt, hogy Kiss Norbert a matematikailag is biztossá vált címvédés tudatában sem dőlt hátra, jól mutatta, hogy vasárnap is elhozta a pole pozíciót Jaramában: ezúttal esős pályán múlta felül a hazai közönsége előtt szereplő Antonio Albacetét és a cseh Adam Lackót.

22301_w666px_b753f98a48bb8ce471406bda5b6c9099
 
A kora délután sorra került első versenyre aztán elállt az eső és a pálya is felszáradt Spanyolországban, Norbi pedig szokásához híven remekül rajtolt, így megőrizte a vezetést. Ezúttal azonban nem sikerült elszakadni üldözőitől, Albacete folyamatosan néhány tized távolságból követte őt, a kétszeres Európa-bajnok keze azonban nem remegett meg, így behúzta idei 19. győzelmét is a spanyol és Lacko előtt.
 
A fordított rajtrácsos szabály értelmében a nyolcadik pozícióból vághatott neki a hétvége utolsó futamának az Oxxo Racing-Axxyss Motorsport pilótája. Norbi az első körben egy helyet javított, majd nem sokkal később már ötödikként haladt, aztán azonban előkerült a piros zászló. Az újraindítást követően több incidensbe is belekeveredett a magyar pilóta, így hiába ért célba negyedikként, végül 30 másodperces büntetést kapott, így végül csak a 11. pozíció lett az övé.




 
Íme, a csapat szokásos nap végi videója, benne Norbi értékelésével:

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: