DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 19. csütörtök
Egyéb

Bernula István a Swift Cup Európa-bajnoki címére hajt

Eddigi autóversenyzői pályafutása legfontosabb mérföldkövéhez érkezett Bernula István: a Swift Cup Europe hétvégi, a Red Bull Ringen tartandó évadzáróján a sorozat újdonsült magyar bajnoka az Európa-bajnoki titulust is szeretné begyűjteni. Csapattársa, Fekete Balázs is komoly tervekkel érkezik Spielbergbe, ahol jó szerepléssel szeretné lezárni az idei szezont.

Batboy - így hangzik Bernula István beceneve, amely a versenyautóján is egész évben jól látható volt - az egyik fontos célját már elérte idén: a Swift Cup Europe legutóbbi, hungaroringi fordulójában bebiztosította a magyar bajnoki címet, az ausztriai évadzáróra pedig a nemzetközi pontvadászat listavezetőjeként érkezik. Az Európa-bajnoki címért folytatott küzdelemben előnye egyetlen pont szlovák ellenlábasával szemben, ám a pilóta hisz abban, hogy ez is elég lehet autóversenyzői pályafutása második idényének megkoronázásához.

BATBOY01



„Kétségkívül ez lesz az eddigi legjelentősebb versenyhétvégém, a szokásosnál is jobban fűt a harci kedv, de természetesen igyekszem minél higgadtabb maradni” – mondta Batboy. „Tudok róla, hogy az ellenfelem is be van pörögve, a legnagyobb közösségi portálon nap mint nap jelét adta ennek, jómagam azonban inkább a feladatra koncentrálok. Tavaly is, idén is több ízben versenyeztünk már a Red Bull Ringen, de mindig csak a rövidebb nyomvonalat használtuk, most viszont a teljes, az osztrák versenyzők által jól ismert, számunkra viszont teljesen ismeretlen vonalvezetésen kell mennünk. Ez már önmagában komoly kihívás, arról nem is beszélve, hogy a versenyhétvége programja sem szokásos mederben zajlik majd, hiszen a szombati rövidke gyakorlás után az időmérőt és a két versenyt is vasárnap futjuk. Ennek fényében egyetlen apró hiba is komoly következményekkel járhat.”

BATBOY02

A Swift Cup Europe éllovasa mindig, minden futamon a győzelemre hajtva száll harcba, ezúttal viszont a bajnokságot szem előtt tartva szeretne versenyezni: „Lehet, hogy az egy pontnyi előny első hallásra soványnak tűnik, de úgy gondolom, hogy a háromfutamos mínuszolás nekem kedvezhet. Ez persze nem jelenti azt, hogy versenyzés helyett számolgatni fogok, de amellett, hogy a tőlem telhető legjobbat nyújtom majd, a matek segít abban, hogy higgadt maradjak olyan helyzetekben, amelyekben esetleg túl nagy lehet a kockázat. Egy dolog biztos: bárhogyan zárul is ez a hétvége, Balázzsal biztosan felkeressük a kedvenc judenburgi kebabosunkat, ahol a spielbergi futamoknak köszönhetően már törzsvendégként köszöntenek bennünket.”

Noha a Blackynek becézett Fekete Balázs a maga 14 esztendejével a mezőny legifjabb tagja, csapattársához hasonlóan már a második teljes szezonját töltötte a Swift Cup Europe-ban. A magyar bajnoki értékelés 5. helyén álló, a Junior Kupában a 3. helyet elfoglaló fiatal tehetség bizakodó és reméli, hogy jó eredménnyel búcsúztathatja a 2015-ös versenyidényt.

BLACKY02

„Vannak kellemetlen emlékeim a Red Bull Ringről, de a pálya már eddig is tetszett, így természetesen nagyon várom, hogy megismerhessem a teljes, a Forma-1-es mezőny által is használt nyomvonalat is. Zsúfolt lesz a vasárnapunk, de igyekszem majd kihasználni a kínálkozó lehetőségeket és megpróbálom a legjobbat kihozni az évad utolsó fordulójából. Titkon bízom abban, hogy sikerül összehozni a második futamos rajtelsőséget, amely komoly sansz lenne számomra. Az utóbbi néhány futamon egyébként már kialakult egy társaság, akikkel rendszeresen meccselek, s bár most ismét együtt leszünk a külföldi versenyzőkkel, bízom benne, hogy ezúttal is jó csatákat vívunk majd a srácokkal. Csapattársam, Pisti a nemzetközi elsőségért küzd, csapatunk teljes legénysége szorít érte és bízunk abban, hogy vasárnap este bőven lesz okunk az ünneplésre!” – fogalmazott Fekete Balázs.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: