DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Egyéb

Kiss Norbert futamot nyert a Hungaroringen

Parádés szombatot zárt Kiss Norbert a Kamion Európa-bajnokság magyarországi fordulóján: az esős pályán megszerzett pole pozíció után fölényes rajt-cél győzelmet aratott az első viadalon, míg a másodikon remek felzárkózást bemutatva harmadik lett, így mindkét futam után a dobogóról integethetett a hungaroringi közönségnek!

A pénteki szabadedzések, amelyeket még napsütéses időben rendeztek, Kiss Norbert elsőségét is hozták, így ő várhatta a legbizakodóbban a szombat délelőtti időmérőt. Reggelre azonban megérkezett az eső a Hungaroring fölé, így a kvalifikációt vizes pályán rendezték meg. Az Oxxo Racing-Axxyss Motorsport pilótáját azonban a megváltozott körülmények sem zavarták meg: az első szakaszból könnyedén jutott tovább, a Superpole-on pedig óriási, majdnem egy másodperces fölénnyel szerezte meg a pole pozíciót.
 
A kora délutáni első futamnak így a magyar versenyző vághatott neki az élről, immár gyakorlatilag teljesen felszáradt pályán. Kiss remekül jött el a rajttól, egy kör alatt két másodperces fórt épített ki legközelebbi üldözőjével, Adam Lackóval szemben. Az összetettbeli éllovas ezután sem engedett ki, folyamatosan lépett el üldözőitől, a borús idő ellenére is szép számban kilátogató nézők legnagyobb örömére. Végül Norbi csaknem nyolc szekundumos előnnyel szelte át a célvonalat, roppant magabiztos rajt-cél győzelmet aratva ezzel. Mellé Lacko és Jochen Hahn állhatott fel a dobogóra. 

orig_e7634bd44d2a6c0941518b6323761f5d



A második versenyt a fordított rajtrácsos szabály értelmében a nyolcadik pozícióból kezdhette meg a címvédő, ám már az első kör végére feljött hetediknek, majd nem sokkal később Hahnt is legyűrte. Lacko haladt ekkor előtte, akivel együtt igyekeztek előretörni, a cseh azonban kiesett a versenyből, amikor megpróbálta Ellen Lohrt megelőzni, így Norbi átvette tőle a negyedik pozíciót, majd hamarosan már a harmadik helyen autózott. David Vrseckyre is hamar felzárkózott a magyar pilóta, aki pedig az éllovas Stephanie Halmot kezdte el utolérni, változás azonban már nem történt a sorrendben, így a hölgyversenyző nyert a cseh és Norbi előtt, aki így ismét a pódiumon ünnepelhetett hazai közönsége előtt!
 
Ami az összetettet illeti: az első és harmadik helynek köszönhetően 32 pontot gyűjtött be az oxxós pilóta, Lacko azonban a kiesése miatt csupán 15-öt, így 76-ról 93 egységre növelte vele szemben a fórját a tabellán. Vasárnap újabb időmérő és két futam vár a mezőnyre: a versenyeket várhatóan itt lehet élőben nézni, az időeredményeket pedig ezen a linken lehet nyomon követni.

 

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: