DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Egyéb

Zandvoort: Karambol után kategória ötödikek a magyarok

Az elmúlt két napban a 24 órás versenyszéria idei harmadik fordulójaként megrendezett zandvoorti 12 órás versenyen vett részt a Csuti László, Elekfy Witold, Nagy Norbert, Hatvani Bálint nevével fémjelzett egység.

A magyar kvartett az RCM Motorsport kétliteres SEAT Leonját minden nehézség ellenére célba hozta a kőkemény holland versenyen, és az abszolút 37., kategóriájuk 5. helyét szerezték meg a népes mezőnyben. A pénteki három órás etap végén a magyarok még az A2-es kategória 3. helyét foglalták el Nagy Norbert és Hatvani Bálint bravúros esős menésének köszönhetően. E nap krónikájáról egy rövid videót is készített a csapat, íme:

Szombaton további 9 óra várt egyhuzamban a csapatokra, vagyis a verseny java még hátra volt. Ez a nap már száraz időben kezdődött, és végig így is zajlott. A magyarok az első óra végén még hősiesen tartották kategória 3. helyüket, ám a második órába lépve az egyik BMW a pálya egyik tempós részén, nagy sebességnél ráhúzta a kormányt Csuti Lászlóra, amit csúnyán megsínylett a SEAT futóműve.

A pilóta szerencsésen visszajuttatta a bokszba a sérült járművet, amin a szerelők egyből elkezdtek dolgozni, és szűk egy óra alatt végeztek is vele, így Elekfy Witolddal a volánnál újra pályára gördült a Leon. A dobogós remények ezzel a kis közjátékkal azonban elúsztak, a magyar egység ugyanis a bokszban eltöltött idő miatt tetemes körhátrányt begyűjtve visszaesett a kategória utolsó, 8. helyére. Innen viszonylag hamar visszatornászták magukat 7.-nek, majd hét óra elteltével szívós munkával felküzdötték magukat egészen az 5. pozícióig. Ezt a helyezést egészen a leintésig megtartották, kihozva nehéz versenyükből a maximumot. Abszolútban a 37. helyen végeztek.

A versenyt négy Mercedes SLS AMG GT3-mal versenyző egység zárta az első négy pozícióban. A Győzelmet a Michael Kroll, Roland Eggimann, Kenneth Herger, Christiaan Frankenhout egység nyerte, megelőzve a Tom Onslow-Cole, Paul White és Thomas Jaeger trióját, valamint Hari Proczyk, Reinhold Renger, Bernd Schneider és Carsten Tilke kvartettjét. A verseny talán leghíresebb indulója, a WTCC-ből ismert Tom Coronel Rik és Ivo Breukersszel az oldalán a negyedik helyen robogott célba. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: