DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Egyéb

Kiss újabb 1. és 3. helye a Kamion-Eb-n

Kiss Norbert vasárnap ellentétes leosztásban ismételte meg szombati teljesítményét a Kamion Európa-bajnokság misanói fordulóján: a magyar pilóta ezúttal az első futamot nyerte meg, míg az újraindított második versenyen harmadikként látta meg a kockás zászlót. Norbi előnye ezzel 54 pont az összetettben második helyre felzárkózó Adam Lacko előtt.

Az Oxxo Energy Truck Race Team versenyzője, Kiss Norbert ott kezdte a vasárnapot Misanóban, ahol szombaton abbahagyta: a tegnap egy 3. és 1. helyet begyűjtő regnáló bajnok megszerezte a rajtelsőséget a délutáni első futamra két nagy riválisa, Jochen Hahn és Adam Lacko előtt. A tegnapiakkal ellentétben aztán száraz pályán került sor a kora délutáni versenyre, így ezúttal semmi sem akadályozhatta meg abban a magyar pilótát, hogy magabiztos győzelmet arasson német és cseh ellenfele előtt. Norbinak ez már a nyolcadik győzelme volt 2015-ben: idén eddig minden versenynap során tudott legalább egy futamot nyerni.



21458_w666px_e33e77ee40f9bed7a4c5c52a1d8037d2

A második viadal már kalandosabban alakult: az első körben Reinert és Körber akadtak össze, így azonnal előkerült a piros zászló. A fordított rajtrácsos szabály értelmében a 8. helyről induló Kiss Norbi csak óriási szerencsével tudta elkerülni a duót, ám szerencsére épségben maradt a kamionja, amit az újraindítás után meg is tudott mutatni: a start után szinte azonnal feljött a harmadik pozícióba. Előtte David Vrsecky és Lacko csatáztak a győzelemért, amelyet végül utóbbi szerzett meg, míg honfitársunk megőrizte a dobogó alsó fokát, így bár fordított leosztásban, de megismételte szombati teljesítményét.

Hahn ezúttal csak ötödik lett, így ez azt jelenti, hogy Lacko átvette tőle a második helyet a pontversenyben – igaz, a cseh lemaradása is már 54 egység Norbival szemben, míg a korábbi többszörös bajnok már 62 pont hátránnyal rendelkezik. Folytatás egy hónap múlva a franciaországi Nogaróban.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: