DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Egyéb

Így kezdte F4-es karrierjét Mick Schumacher

A szabadedzéseken erős formában volt, az időmérőre viszont visszaesett Mick Schumacher Oscherslebenben – ausztrál csapattársa a második legjobb köridőt autózta a kvalifikáción.

Megkezdte szereplését a német Formula-4-es sorozatban Mick Schumacher, a hétszeres világbajnok gokartokról az idei szezonban formulaautókra váltó fia. A 16. születésnapját múlt hónapban ünneplő német tehetség Oscherslebenben két szabadedzést és egy időmérőt teljesített.

A reggeli első gyakorlást Mick Schumacher az 5. helyen zárta, míg a kora délutáni második szabadedzésen negyedik lett – igaz, mindkét alkalommal gyengébb időt autózott csapattársánál, az ausztrál Joey Mawsonnál, aki viszont három évvel idősebb nála, és formulaautókkal is versenyzett már.

mickschumacher_osch



Mick Schumacher másik csapattársánál, Harrison Neweynál mindkét gyakorláson gyorsabb volt, a sztártervező fia az időmérőre viszont javítani tudott, és az 5. helyen zárt a 19 tagú B-csoportban, a hétszeres világbajnok fia viszont mögötte végzett, s a 10. lett.

Az oscherslebeni fordulóban három futamot rendeznek a hétvége során, az elsőt szombat délben, a másodikat vasárnap 9 óra 35 perckor, a harmadikat pedig aznap 15 óra 20 perckor.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: