DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
Egyéb

Jean Alesi fia két győzelemmel kezdett

Magnussen, Panis, Verstappen és Michael Schumacher után újabb egykori F1-es versenyző gyermeke folytatja az autósportos családi hagyományt az 1999-es születésű Giuliano Alesi személyében.

A kilencvenes évek egyik meghatározó pilótája, Jean Alesi fia kétévi gokartozás után lépett fel a formulaautók világába az idei évadban, csakúgy mint kortársa és barátja, Mick Schumacher, aki a német szériában bizonyíthatja tehetségét. Giulianónak nem kellett sokáig várnia a sikerre, hisz az elmúlt hétvégén meglepetésre győzelmekkel debütált a francia Formula 4-es bajnokság nyitófutamain.

Az egykoron főleg agresszív vezetési stílusáról, erőteljes érzelmi megnyilvánulásairól és a Ferrari szeretetéről elhíresült Jean Alesi, aki televíziós szakkommentátorként jelenleg is része az F1-es cirkusznak, eddig tudatosan óvta a rivaldafénytől és a neve miatt ránehezedő nyomástól a franciául, angolul és olaszul is folyékonyan beszélő fiát, a „hivatalosan” hobbinak indult autóversenyzés azonban ilyen sikerekkel a továbbiakban aligha maradhat titokban.

alesi_giuliano



A ledenoni első futamot rajtelsőként váró ifjú titán a győzelemig meg sem állt, a következő fordulóban viszont nem volt szerencséje – az első tíz helyezett fordított sorrendje miatt – a 10. pozícióból rajtoló „kis Alesinek”, s egy ütközés miatt fel kellett adnia a küzdelmet. A harmadik versenyen aztán bebizonyosodott, hogy a mitikus 27-es rajtszámot viselő tizenöt éves fiú örökölte apja génjeit, de legalábbis esőmenői kvalitásait biztosan, hisz az egyre jobban szakadó esőben az első három kör után már hat másodperces előnyt épített ki magának az élen. A szervezők az egyre rosszabb időjárási körülmények miatt végül piros zászlóval szakították félbe a megmérettetést, így Giuliano maradt az első, a hétvégén a második győzelmét is bezsebelve.

Az alapokat Európa egyik legnevesebb gokartcsapatában, az olasz Baby Race-nél elsajátító szerény pilóta, akit igazából egy, az édesapja 1994-es, monzai rajtelsősége miatt őrjöngő tifosiról látott videó terelt az autóversenyzés irányába, mostantól bátrabban álmodozhat!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: