DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
Egyéb

Marquez lett a Superprestigio királya

Marc Marquez stílusosan fejezte be az idei esztendőt. A Barcelonában megrendezett Superprestigio DTX dirt track versenyt ugyanis nagy csatában megnyerte az amerikai flat track bajnok, Jared Mees és a szintén amerikai Kenny Noyes előtt – írja a MotoGp.com. A januári győztes, Brad Baker nem indult a futamokon.

Tegnap este kezdődtek a Superprestigio, a barcelonai, sztárokkal teli dirt track verseny futamai. A mezőny egyik legerősebbnek számító tagja, Brad Baker sajnos ezeken nem indulhatott, mivel a kvalifikáción egy bukás következtében összeszedett egy vállsérülést. Így nélküle zajlottak az Open kategória küzdelmei. Ebből és a Superprestigio kategóriából a négy legjobb egy mindent eldöntő, tizenkét körös Szuperdöntőben vett részt, hogy eldöntsék, ki az est és a Palau Sant Jordi legjobbja.



A Szuperdöntő első kanyarjában Thomas Chareyre esett egyet igen jó helyről, miután többen is összeértek. Ezt követően Noyes állt az élre, de Marquez és Mees – Bailo megelőzése után – hamar beérték, onnantól pedig hatalmas csata bontakozott ki. Végül a Barcelonában élő amerikai, korábbi CEV Repsol Superbike bajnok nem tudott az élen maradni, hiszen honfitársa, Mees is megelőzte. A dobogó legfelső fokára viszont a helyiek nagy örömére Marc Marquez állhatott fel. Sokat elmond az izgalmakról a tény, hogy mindössze 298 ezredmásodperccel hamarabb ért célba, mint az amerikai flat track bajnok. 

A legjobb nyolc további sorrendje: Gerald Bailo, Dani Ribalta, Oliver Brindley, Bradley Smith és Thomas Chareyre. A MotoGP-ből tehát Marquez és Smith jutott be a Szuperdöntőbe. Egyikük sem szégyenkezhet, Marc remek győzelmet tudhat magáénak, Smith pedig a korábbi futamokból kettőt is megnyert. A Crash.net információi szerint Marquez jó szereplését egy dirt track teszt is segítette, melyet korábban Marc a saját szerelőivel közösen teljesített.    

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: