DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 19. kedd
Egyéb

Vettel: Talán egyszer együtt utazunk Lewisszal az űrbe

Lewis Hamilton nemrég azt nyilatkozta, az az álma, hogy a jövőben részt vegyen egy űrutazáson. Mit gondol erről, a metoo kampányról, a betiltott rajtrácslányokról vagy a Liberty Media eddigi tevékenységéről Sebastian Vettel?

Sebastian Vettel a blick.ch svájci lapnak nemrég egy hosszabb interjút adott, amelyben beszélt többek közt arról is, milyen nagy segítséget jelentene számára az, ha elbeszélgethetne a hétszeres világbajnok Michael Schumacherrel. A lap emellett olyan témákról is kikérte a Ferrari versenyzőjének véleményét, amiről a német csak ritkán szokott nyilatkozni.

Vettelt arról kérdezték, mit gondol Lewis Hamilton azon kijelentéséről, amely szerint a jövőben szeretne részt venni egy űrutazáson. Vettel viccesen megjegyezte, hogy „akár ott is maradhat. Nem, nem, csak viccelek, viszont pár évet eltölthetne ott. Akár együtt is mehetnénk, viszont jövő márciusra, a szezon kezdésre mindenképpen vissza kellene jönnünk” – mondta Vettel, aki Hamiltonnal ellentétben a jövőben inkább a Földet fedezné fel: „Szeretnék elmenni Indiába, mert lenyűgözőnek tartom azt az országot, de Indián kívül még rengeteg helyet szeretnék felfedezni a családommal és a barátaimmal együtt.”

A négyszeres világbajnok interjújában arról is nyilatkozott, mit gondol a Liberty Media által 2018-ban eszközölt változásokról, így többek közt arról, hogy az idei szezontól a nőket gyerekek váltották a rajtrácson. „Az új tulajdonosoknak még szükségük van egy kis időre, de majd meglátjuk, mit hoz a jövő. Ennek ellenére úgy gondolom, a rajtrácslányokat nem kellett volna betiltaniuk. A gyerekek számára viszont ez valóban nagyszerű, és mindig izgatottak amiatt, hogy ott állhatnak mellettünk.”



A glória viszont, „habár már mindenki hozzászokott a látványhoz, még mindig csúnya” – vélekedett Vettel, aki az olyan témákról, mint a 2018-at meghatározó metoo kampányról már nem nyilatkozott hasonló elhatározottsággal. „Mit is mondhatnék erre? Az is mutatja, hogy ez az egész kampány ilyen hamar lejárt és kiment a divatból, hogy egy ideje már nem igazán hallunk újabb történeteket. Talán az egész kissé eltúlzott volt, viszont továbbra is egy nagyon érzékeny és fontos téma.”

A Formula–1 pilótáinak körében az elmúlt évek során bevett szokássá vált, hogy könyvet írnak pályafutásukról és annak a nagy közönség által nem ismert részleteiről. Októberben Kimi Raikkönen életéről szóló könyv jelent meg, míg jövőre Fernando Alonso ígért hasonló betekintést karriere eddig nem ismert részleteibe. Sebastian Vettelnek ellenben nincsenek hasonló tervei: „Soha nem mondom azt, hogy soha, de egy Vettelről szóló könyv egyelőre nincs a listámon.” Ahogy az sem, hogy csatlakozzon a közösségi média valamely népszerű felületéhez. „Ebből a szempontból én vagyok az utolsó mohikán.”

A négyszeres világbajnokról az is köztudott, hogy kimondottan védi magánéletét. A svájci lap az interjú végén ezért arra is rákérdezett, mennyire valósak a róla és családjáról szóló információk? Név: Sebastian Vettel, élettárs Hanna, két gyerek, nem-házas és egy kutya: „Minden stimmel” – erősítette meg Vettel.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: