DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Egyéb

Raikkönen egyszer két héten át folyamatosan ivott

Finn és svéd nyelven már megjelent Kimi Raikkönen életrajzi könyve: ebből hoztunk néhány epizódot, köztük féktelen életmódjáról, amely még néhány éve is jellemezte őt.

Az ismeretlen Kimi Raikkönen (ezen a címen jelenik meg várhatóan novemberben Magyarországon) könyv múlt héten került a boltokba Finnországban – napok alatt elkapkodták a polcokról –, melyben a 2007-es világbajnok nyilvánosság elől elrejtett arcát ismerhetjük meg. A Reuters alapján szemlézünk Kari Hotakainen könyvéből.

 A kétgyermekes Kimi Raikkönen ma a Formula-1 mintaapáinak egyike, de ez nem mindig volt így: egészen néhány évvel ezelőttig a kategória egyik, ha nem legnagyobb partiállatának számított. Miközben az ifjú pilóta a McLarennél gyűjtötte a győzelmeket, kicsapongó magánéletet folytatott, ami gyakran a bulvársajtóban köszönt vissza. Amikor a Ferrarihoz került a 2007-es szezonban, kezdett el elzárkózni a nyilvánosságtól.



A könyvből kiderül, hogy mikor két év szünetet vett ki a Formula-1-ből, újra féktelen partikkal ütötte el az időt, például a Jackasshez hasonlítható finn Dudesons tagjaival bulizott egy monacói jachton. 2012-es, Lotus színeiben való visszatérése sem lassította, elmondása szerint két verseny, a Bahreini és Spanyol Nagydíj között egymás után 16 napon ivott.

A könyv felidézi, amikor a mindössze 20 éves Raikkönent behívták katonai szolgálatra. Egy este későn és ittasan érkezett vissza a kaszárnyába, ahol attól tartott, fogdára ítélik, ezért ki kell hagynia következő versenyét. A megoldás? Az ifjú Kimi kora reggel, még sorakozó előtt megszökött. „Elkezdtek hívogatni. Nagyon dühösek voltak rám, miközben én a többiekkel a strandon feküdtem és söröztem” – írja a könyv. A pilóta végül megállapodást kötött: azzal a feltétellel ment vissza, hogy a versenyen feltétlenül indulhat.

A ma évente sok milliót kereső Raikkönen szerény körülmények között nőtt fel, a gyerekkori házban benti mosdó sem volt. Testvérével, a szerelőként dolgozó Ramival régi furgonnal jártak versenyekre, melyek szüleik minden félretett pénzét elemésztették.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: