DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
Egyéb

Csak halat eszik Hamilton, de vegán akar lenni

Egy dokumentumfilm nyitotta fel a világbajnok szemét: meggyőződése, hogy az állatokat és saját egészségét is óvja azzal, ha kizárólag növényi táplálékot fogyaszt, azonban még csak az út elején járt.

Eddig nem volt széles körben ismert, de Lewis Hamilton egy életmódváltás kellős közepén van: a húsfélékkel már egy ideje leállt, jelenleg elsősorban halat fogyaszt a növényi eredetű táplálék mellett, de célja, hogy átálljon a vegán étrendre, és a mozgalom tagjaihoz hasonlóan ezzel vegye ki részét a környezet és állatvilág védelméből.

„Vörös húst már két éve nem eszek. Az év nagy részében pescetariánus vagyok, de most a halból is visszavettem” – árulta el a szingapúri hétvégén az F1i.com által idézett Hamilton. „Mit tesz az emberi faj a Földdel… Az a légszennyezés, ami a marhatenyésztésből származik, óriási. Azt mondják, nagyobb mértékű, mint amennyit a repülők és autók bocsátanak ki. Őrület ebbe belegondolni. A kegyetlenség is szörnyű, én pedig szükségből nem akarom ezt támogatni, helyette egészséges életet akarok élni.”



A szemléletváltást egy ismeretterjesztő film váltotta ki: „Ebben a dokumentumfilmben láttam, hogyan tömíti el a hús az artériáinkat, mi minden kerül be a húsba, amiket aztán mind megeszünk. Semmi pénzért nem hagyom ezt figyelmen kívül. Nem akarok 10-20 év múlva cukorbeteg lenni, vagy elkapni bármit. Folytathatnám, hogy tovább eszek ilyet és vállalom a kockázatot, de amikor valaki elkap valamit, azt kívánja, hogy bárcsak változtatott volna. Én a megelőzésre esküszöm, meggyőződésem, hogy ez a helyes irány, és talán ösztönözni fogok pár embert, hogy tegyenek ugyanígy.”

„Eddig nem érzem úgy, hogy bármi is hiányozna, de nem tudom, hogy mennyire lesz egyszerű, ha hazajutok. A valódi próbatétel az lesz. De eddig amennyi emberrel csak találkoztam, aki vegán lett, mind azt mondta, ez élete legjobb döntése” – summázta Hamilton. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: