DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Egyéb

F1 és foci – Rosberg vagy Müller a nyerő?

Sorozatunkban a labdarúgó Európa-bajnokság apropóján az autóversenyzés és a futball egy-egy kiválóságát hasonlítjuk össze. Következzen Németország két sztárja, Nico Rosberg és Thomas Müller.

Nők

A sztárok nagy részével ellentétben Nico Rosberg és Thomas Müller sem tipikus nőcsábász, hiszen mindketten házasságot kötöttek már szívük választottjával. A Mercedes F1-es pilótája közel két éve vette el gyermekkori barátnőjét, Vivian Siboldot, akitől már egy gyereke is született tavaly nyár végén. A német válogatott futballistája már 2009-ben megházasodott: neje Lisa Trede, aki szintén hosszú évekig volt a játékos barátnője, s aki amúgy félprofi lovasnak számít.

nico-vivian



müller-neje

Fizetés

Nico Rosberg nem panaszkodhat ezen a téren: 2015-től 2017-ig 55 millió dollár üti a markát, azaz évi nagyjából 18 milliót keres, ami körülbelül 16 millió eurónak felel meg. Meglepő lehet talán, hogy ezzel egyidejűleg Thomas Müller „csak” 150 ezer eurót kap hetente klubjától, a Bayern Münchentől, ami évi 7 800 000 eurós fizetésnek felel meg – ez nagyságrendileg az F1-es pilótáénak a fele.

Követők

Ebben a tekintetben viszont egyértelműen Müller a nyerő: a 26 éves sportolót nagyságrendileg 9 400 000 ember követi a Facebookon, Rosbergnek ellenben be kell érnie kevesebb, mint kétmillió rajongóval.

 

 

Egymás sportágai

A Mercedes vb-éllovas pilótája köztudottan rajong a fociért, s mint az például pénteken a spielbergi paddockban is kiderült, nem is bánik rosszul a labdával (lásd fentebbi videó). Müller pedig 2014-ben ülhetett be Sebastien Ogier rali-világbajnok autójába: sőt, ha már ott volt, kicsit a vezetést is kipróbálta.

Sportsikerek

Thomas Müller a német válogatott és a Bayern München oszlopos tagjaként számos komoly trófeát elnyert már. 2014-ben meghatározó egyénisége volt a brazíliai világbajnokságon aranyérmet szerző csapatnak, klubjával pedig többszörös német bajnoknak és egyszeres Bajnokok Ligája-győztesnek mondhatja magát. Góljainak rendre komoly jelentősége van: a 2010-es és a 2014-es vb-n is ötször vette be az ellenfél kapuját.

Nico Rosberg eredménysora már jóval szerényebb: 2006-ban mutatkozott be a Formula-1-ben, ám egészen 2012-ig kellett várnia az első győzelmére. Azóta a Mercedesszel már 19 sikernél jár, a világbajnoki trófea azonban még nem jött össze: ehhez legközelebb 2014-ben járt, idén azonban talán még komolyabb esélye lehet a megszerzésére.

Nem maradt más hátra, mint a szavazás: döntsetek Ti arról, ki a jobb/szimpatikusabb sportoló!

 

rosberg-bulvár 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: