DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
Egyéb

F1 és foci – Hamilton vagy Ronaldo a nyerő?

A négykerekű sportok és a labdarúgás két szupereredményes, ám megosztó alakját hasonlítjuk össze különböző szempontok alapján. A lényeget azonban olvasóinkra bízzuk: szavazzatok, Lewis Hamiltonnal vagy Cristiano Ronaldóval szimpatizáltok inkább!

Nők

A két fenegyerek itt is hasonlóságot mutat: mindketten túlestek egy-egy hosszabb kapcsolaton, 30 év felett azonban annál gyakrabban foglalkoznak szoknyahistóriáikkal a bulvárlapok. Lewis Hamiltonnál magyar kötődést találunk, hiszen számos másik szupermodell után Palvin Barbarával boronálták össze. Ronaldo kapcsán az olasz Elisa De Panicis nevét hallhattuk a hetekben, aki valóságshow-ban szerepelt és modell. Palvin a felső, ő az alsó képen látható.



Autók

Lewis Hamilton komoly garázzsal rendelkezik, ám versenyzőként is elbújhat Cristiano Ronaldo mögött, akinek 19 járgány áll a tulajdonában. Hamilton kollekciójának érdekessége a közelmúltban vásárolt LaFerrari – amelyet csapata, a Mercedes legnagyobb riválisa gyártott –, míg Ronaldo büszkesége kétségtelenül egy Bugatti Veyron.

Fizetés

Pontos adat nincsen, csak becslések, amelyek szerint Lewis Hamilton szerződése minden szezonban 31 millió dollárt fizet – ehhez még 10 millió érkezhet bónusz formájában. Így is meglehetősen szegénynek számít Ronaldóhoz képest, aki évi 80 milliót tehet zsebre, ebből 52 millió dollárt bér, 28 milliót egyéb bevételek formájában.

Követők

A közösségi média szintén tükrözi, hogy a futball továbbra is ismertebb sport a Formula-1-nél. Hamiltont 3,5 millióan követik Twitteren, 3 millióan Instagramon, Cristiano esetében 43,5 és 64,2 millió ez a szám.

Sporteredmények

Saját terepükön mindkét sportoló napjaink legjobbjai közé tartozik. Hamilton 175 F1-es versenyéből 45-öt megnyert, emellett háromszoros világbajnok, míg Ronaldo profi karrierje 802 mérkőzést és 547 gólt számlál, négy nemzeti bajnoki címmel és három Bajnokok Ligája-győzelemmel. Mindketten hűségesek csapatukhoz, Hamilton 2013 óta erősíti a Mercedest, Ronaldo 2009 óta a Real Madridot – az ezeket megelőző alakulatnál is hosszú ideig szolgáltak.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: