Steward
Admin
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2018. május 21. hétfő
Bulvár

Hamilton: Ki hívná magát celebnek?

Egy friss interjúban a Mercedes bajnoka előbb a celeblét definícióját fejtegette, majd kitért arra, az F1 vagy zene fontosabb számára. Az is kiderült, mi teszi Hamiltont boldoggá.

A háromszoros brit világbajnok, Lewis Hamilton a mezőny azon tagja, aki legkevésbé óvja pályán kívüli életét a nyilvánosság elől – követői a közösségi médiában minden apró megmozdulásáról tudnak, visszatérő szereplője a bulvárlapoknak, a rivaldafénytől pedig cseppet sem riad vissza. Celeb, mondhatnák rá sokan.

„Egészen biztos vagyok benne, márpedig sok celebet ismerek, hogy egyikük sem nevezné magát sosem celebnek” – mondta Hamilton a formula1.com-nak adott interjúban, mikor arról kérdezték, ő efféle hírességként tekint-e önmagára. „Senki sem kel fel, mossa meg a fogát, néz bele a tükörbe, és mondja azt: jó reggelt, celeb.”

Miután az interjú készítője feszegetni kezdte, Hamilton ismerősei között biztosan találni olyanokat, akik így tesznek, a bajnok megváltoztatta véleményét: „Elképzelhető! De végeredményben egy átlagos ember vagyok, aki olyasvalamit csinál, ami a rivaldafényben van. Sok minden múlik a saját, tudatos döntéseden, például azon, elmész-e egy étterembe, ahol tudod, hogy a médiába botlasz, vagy sem. Ha pedig szereted az ottani ételt, akkor bizony mész. Hiszed vagy sem, én meg szoktam lepődni, ha viszontlátom magam a magazinokban – még mindig!”

A brit pilóta közismerten rajong a zenéért, korábban pedig utalt arra, hogy a Formula-1 után ezen a területen építhet karriert. Feltették neki a kérdést, egy újabb bajnoki címmel, vagy egy zenei toplista első helyezésével lenne elégedettebb. „Természetesen a bajnoki címmel! Az egy életre szól, míg a No. 1. slágerek manapság nem érnek sokat. Olyanoknak is sikerül, akik még csak nem is tehetségesek” – tartott ki amellett Hamilton, hogy a versenyzésnél továbbra sem fontosabb számára semmi.

Végezetül pedig: mi teszi Lewis Hamiltont boldoggá? „A kutyáim, a finom ételek, a jó társaság, barátok, család, zene, gyerekek, látni az életet, érezni az életet. Sokan úgy töltik az életüket, hogy egy másodpercre sem állnak meg, hogy lássák, mi veszi körül őket. Pedig ezek gyönyörű dolgok: repülés közben a föld alattunk, egy csodás tengerpart, egy színes madár. Képeket raktározok el a fejemben.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?