DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Egyéb

Holtszezon: Ricciardo eleresztette a haját

A Red Bull ausztrálja büszkén meséli, hogy decemberben visszarepült a gyerekkorába, aztán a déli félteke forró nyarában edzett, és azt is elmondta, milyen eredménnyel lenne elégedett az idei F1-es szezonban.

Hol voltál elveszve Abu Dhabi óta?

Decemberre csak az volt a cél, hogy kivegyek egy kis szabadságot. Volt ugyan egy-két programom még néha, mint a szülővárosomban, Perth-ben rendezett bemutató, amit élveztem. De ettől eltekintve csak lógtam a haverokkal és bringáztam. Próbáltam újra kisfiú lenni, újra gyerek lenni. Nagyon jól esett.



 

Melyek a legjobb és a legrosszabb pillanatai a holtszezonnak?

A legjobb az volt, hogy végre elereszthettem a hajamat, és olyan dolgokat csinálhattam, amelyeket a szezon során az elfoglaltságaim miatt nem tudnék. A haverokkal és a családommal rengeteg hasznos időt töltöttem.

A holtszezon legrosszabb részének pedig azt mondanám, amikor vissza kell térni a megszokott edzésmenethez. Tudom, hogy soká lesz ismét olyan, amikor elereszthetem a hajam és pihenhetek. Ugyanakkor van abban valami nagyszerű is, hogy ismét vissza kell kapcsolni és az új szezonra koncentrálhatok.

Dppi_00115017_378

Itt még fogta


 

Jártál valami különös helyen tréningezni?

Az új évben Perthben végeztem az edzésem, például felmentem a hegyekbe, ahol jóval nagyobb a forróság, és eltöltöttem ott 3-4 kemény órát mountain bike-kal, ami király volt, különösen 39°-ban. Mindezt ötvöztem egy kis bokszolással és az edzőteremmel, így próbálva megszabadulni a karácsonyi súlyfeleslegtől.



 

Mennyire könnyű visszazökkenni?

Őszintén szólva elég könnyen ment. Mentálisan eleget lazítottam decemberben, szóval amikor ismét oda kellett lépni, készen álltam, hogy ’elkezdjem az átalakulást’.



 

Már visszatértél az Egyesült Királyságba. Teljes gőzzel folyik a felkészülés Melbourne-re?

Igen, ismét Európában vagyok és megkezdtem az előkészületeket az új szezonra. Az első hetek főleg fotózásokkal és médianapokkal telnek, de az edzések tekintetében így is kulcsfontosságú időszak ez. Tehát amikor épp nem egy promóciós rendezvényen vagyok, akkor általában az edzőteremben találtok meg, ahol március közepére igyekszek időzíteni a formám.

Dppi_00115006_081

Az elmúlt szezon vége felé olykor te és Dany is segédkeztetek a szerelőknek a garázsban. Miért volt ez?

Az egyik versenyhétvégén, azt hiszem szombat este együtt dolgoztam a szerelőkkel, és egy kicsit én is összepiszkoltam a kezem. Mindig mindenki azzal piszkál minket, hogy mi versenyzők csak vezetünk, de eközben fogalmunk sincs, hogyan kell becsavarni egy csavart. Én pedig bebizonyítottam a szerelőknek, hogy pontosan tudom, mikor is kell az óramutató járásával megegyező, vagy éppen ellentétes irányba tekerni!



 

Mi a fő célod 2016-ra?

 Jó lenne visszatérni a győztesek sorába.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: