DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Egyéb

Verstappen is a rajtrácslányok híve

A négyszeres világbajnok Sebastian Vettel mellett a mezőny legfiatalabb tagja is a régimódi tábort erősíti: ő sem támogatja a Brazíliában ismét feltűnt F1-es rajtrácsfiúkat.

Az idei Monacói Nagydíj egy komoly meglepetést tartogatott, a rajtrácson és a hétvége többi részében ugyanis hostessek helyett férfiak látták el az ilyenkor megszokott teendőket. Meglepetésre Brazíliában újra felbukkantak a rajtrácsfiúk – igaz, ekkor már nem kizárólag, hanem fele-fele arányban lányokkal együtt.

Sebastian Vettel Monte-Carlóban is élesen kifogásolta az új gyakorlatot, és nem volt boldog Sao Paulóban sem, amikor először hírét vette a felállásnak. „Grid boyok lesznek itt? Akkor sztrájkolni fogok, Bernie Ecclestone-nal akarok beszélni” – mondta viccelődve a hétvégét megelőzően. Szinte természetes, hogy ezek után egy férfit osztottak autója elé.



A konzervatív elveket vallja Max Verstappen is, aki csak egyetlen esetben tartja elfogadhatónak a rajtrácsfiúk bevetését. „Azt hiszem, úgy kéne maradnia, ahogyan régen is volt, vicces, vidám lányokkal” – mondta a De Telegraaf lapnak. „Szerencsére az én autómhoz egy csinos lány jutott. Örülök neki, hogy így alakult. Szerintem csak akkor szabadna rajtrácsfiút odaállítani, ha nő vezeti az autót.”

A GMM úgy tudja, a fiúkból és lányokból felálló csapat Fabiana Ecclestone – az F1 első emberének felesége – ötlete volt. A Celebrity Coffee márka, amely a rajtrácslányok és -fiúk ruháján szerepelt, szintén Fabiana Ecclestone tulajdona.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: