DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Egyéb

Babadömping az F1-es paddockban

Az utóbbi néhány évben a Forma-1 mezőnyének jó néhány tagja belekóstolt az apaság szerepébe is. A legrutinosabbnak mindenképp Felipe Massa nevezhető, míg Nico Rosberg csak a napokban tapasztalja meg, valójában mire is vállalkozott.

Felipinho Massa:

Felipe Massa és felesége, Raffaela fia már születése előtt rivaldafénybe került hazájában. A büszke anyuka ugyanis már a kicsi ultrahangos képeit is megmutatta a sajtónak, a kamerákat pedig a szülőszobába is beengedték. Felipinho 2009-ben, a pár második házassági évfordulójának napján jött világra Sao Paulóban. Az ötéves kisfiú a Williams motorhome állandó vendége, apja még a pilótaparádékra is magával viszi. A paddockban néha még meg is interjúvolják őt a riporterek, a ’My daddy drives for Williams’ vagyis ’Az én apukám a Williamsnél vezet’ feliratú pólója pedig nagy sikert aratott tavaly. Talán Felipinho apja nyomdokaiba lép majd, mivel már négy éves kora előtt együtt vezetett vele egy gokartot. A focit viszont még az autóknál is jobban szereti, rendszeresen gyakorol apjával, még a pilótaválogatott mérkőzéseinek szüneteiben is.



Emily és Mathilda Vettel:  

A Ferrari német pilótája és párja, Hanna nagy hírrel kezdte a 2014-es évet, hiszen január elején Svájcban megszületett első gyermekük. A babáról a pilóta csupán két hónappal később egy interjúban árulta el, hogy az Emily nevet kapta. A kislány már másfél éves is elmúlt, de Vettelék nagyon védik őt a nyilvánosságtól, egyetlen futamhétvégére sem vitték még el őt, és eddig képet sem láthattunk róla. A pár második gyermeke az idei Olasz Nagydíj előtt jött világra. A sajtó értesülései szerint a kislány a Mathilda nevet kapta, sőt szárnyra kaptak olyan hírek is, miszerint Hanna ikreket szült. Vettel azonban továbbra sem szeretne nyilatkozni magánéletéről és nem erősítette meg a pletykákat.

Victoria Maldonado:

A venezuelai versenyző és a magyar ősökkel is rendelkező Gabriela Tarkanyi gyermeke 2013 szeptemberében jött világra. A kislány a beszédes Victoria nevet kapta, mely spanyolul győzelmet jelent. Maldonadóék már egyhónaposan megmutatták a rajongóknak a kicsit, sőt, néhány héttel később az F1-es paddock vendége is volt. Gabriela azóta is gyakran elviszi magával a versenyekre. Victoria első születésnapja alkalmából Pastor a sisakján viselte Gaby és a kislány fényképét a 2014-es Olasz Nagydíj hétvégéjén. A nemrég második életévét betöltött Vicky idén a szülinapját Monzában, a Lotus motorhome-jában ünnepelte.

Sacha és Simon Grosjean:  

Romain Grosjean és a francia F1-es riporter, Marion Jolles első kisfia, Sacha 2013 júliusában született meg. Vettelékhez hasonlóan Grosjeanék se mutatták meg gyermeküket, eddig csak a kisfiú árnyékáról és hajáról láthattunk képeket a pilóta közösségi oldalán. A pár tavaly októberben, az USA Nagydíj előtt jelentette be, hogy idén ismét gyermekáldás elé néznek. Simon a Monacói Nagydíj előtt, 2015. május 16-án, Párizsban jött világra. A versenyző két nappal később közösségi oldalán tudatta az örömhírt rajongóival, majd a Lotus is megosztott egy rövid közleményt: „A Grosjean család büszkén és boldogan jelenti be, hogy május 16-án megszületett Sacha kisöccse, Simon. Marion és a kicsi is jól van.”

Robin Raikkönen:

2014 augusztusában Raikkönenék nyaralós képei láttán kaptak szárnyra a pletykák, miszerint barátnője, Minttu terhes. A lány ezt néhány nappal később közösségi oldalán meg is erősítette. A Ferrari korábbi elnöke, Luca di Montezemolo egy interjúban elárulta, hogy a finn versenyzőnek fia lesz, amit nem sokkal később boldogan közöltek a nyilvánossággal. Robin idén januárban született meg, majd húsvétkor keresztelték meg Finnországban.  A büszke anyuka a blogjában mesélt az eseményről és arról, mi alapján választották már a baba születése előtt a Robin Ace Mathias nevet. Olyan keresztnevet szerettek volna, ami megy a Raikkönen vezetéknévhez, de nem csak a finnek, hanem a külföldiek is könnyen ki tudják ejteni. Minttu végül a Robin mellett döntött, amely jó választásnak bizonyult, hiszen Kiminek is megtetszett. Az Ace-t (melynek jelentése ász) a kisfiú keresztapja, Gino – aki maga is a Ferrarinál dolgozik – javasolta, és biztosította róla a szülőket, hogy a csapatnál mindenki így fogja hívni a kicsit.

„Ace, akinek ki van festve az arca, az egyik legismertebb gitáros! Mindenki ismeri a Kiss arcait! Így hát azt kérdem, Iceman - aki az egyik legmenőbb sportoló, - fiának normális neve legyen? Nem! Iceman fia, Aceman biztosít minket arról, hogy a menő DNS tovább öröklődik a Raikkonen névvel” – írta Gino a családnak. Minttu beleegyezett a javaslatba, mert szereti azokat a neveket, amelyeknek különleges története van. A Mathias-t azért kapta a baba, mert ez Kimi második keresztneve. Minttu az első napokban azt írta a rajongóknak, hogy nem akarja megmutatni fiát, azóta viszont már számos képet láthattunk Robinról, sőt, a kicsit az európai futamokra magával is viszi a pár. A kisfiú eleinte csak a hotelben maradt anyukájával és a dajkával, de az Osztrák Nagydíjon már a paddockban is feltűnt. Raikkönen egyébként már tavaly eljegyezte kedvesét, de az esküvőre még várni kell, mert azt szeretnék, ha Robin is részese lehetne a ceremóniának.

Alaïa Rosberg:

Nico Rosberg február végén jelentette be közösségi oldalán, hogy felesége, Vivian Sibold állapotos. A baba születését a nyári szünetre várták, de a kislány a vártnál néhány nappal később, az Olasz Nagydíj előtt, augusztus 30-án érkezett meg. A pár még napokkal később sem tudott dönteni a kicsi nevét illetően. A német lapok kiderítették, hogy Rosbergék egy három szótagú nevet választottak, de nem tudnak megegyezni a pontos írásmódot illetően, hiszen a névnek három változata is ismert. A kislány végül a baszk eredetű Alaïa nevet kapta, melynek jelentése boldogság. A Schuberth Helmets – a cég, amely a német versenyző sisakjait készíti – Szingapúrban egy fekete-pink mini sisakkal lepte meg a pilótát, melyen Vivi, Nico és Alaïa neve mellett a kicsi születési dátuma is látható. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: