DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Egyéb

Európa-bajnok lett Schumacher lánya!

A 17 esztendős Gina Schumacher, a hétszeres világbajnok F1-legenda lánya egyéniben és csapatban is ifjúsági Európa-bajnoki címet szerzett a hétvégén édesanyja svájci birtokán.

A múlt hétvégén a Michael Schumacher felesége, Corinna által birtokolt svájci ranchon rendezték meg a „reining”, azaz western stílusú díjlovaglás junior és ifjúsági Európa-bajnokságát. A mezőnyben ott volt a hétszeres világbajnok lánya, Gina is, aki a legjobbnak bizonyult a kilenc országból érkezett összesen 46 résztvevő közül.

gina_lovon



Gina Schumacher nem csupán az egyéni versenyben győzött, hanem csapatban is az első helyhez segítette Németországot annak ellenére, hogy a zsinórban az előző négy versenyt megnyerő olaszok tűntek az első számú esélyesnek.

A 17 esztendős ifjú hölgy a második sikert követően így nyilatkozott: „A lovam ismét nagyszerű volt, roppantul boldog vagyok az újabb aranyérmet követően! Nem tudom eléggé megköszönni a csapattársaimnak és az edzőmnek, Shawna Larcombe-nak, és persze édesanyámnak, valamint a családomnak, akik a legnagyobb támogatóim!”

Az eseményen természetesen a ranch tulajdonosa, Corinna Schumacher is nyeregbe szállt, ám ő nem résztvevőként, hanem egy bemutató keretei közt.

corinna_lovon

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: