DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
Egyéb

Rosberg őrült kempinges élete

Annak ellenére, hogy a Mercedes pilótája Monacóban él és akár egy egész szállodát megvásárolhatna, ő a versenyhétvégék alkalmával inkább egy lakóautót választ szálláshelyül.

A Mercedes pilótája ezen a hétvégén a Bild című német lapnak mesélt arról, hogy luxus szállodák helyett lakókocsijában lakik a versenypályák melletti kempingekben az európai futamok alatt. Silverstone-ba nemcsak trénere, Daniel Schlösser és PR menedzsere, Georg Nolte kísérte el, hanem állapotos felesége, Vivian Sibold is vele tartott – annak ellenére, hogy a lány már a nyolcadik hónapban van, augusztus közepére várja kisbabájukat. Mivel terhessége ezen időszakában Vivian már nem repülhet valamelyik légitársaság normál járatán, a pilóta privát repülőn vitette Angliába feleségét, hogy szerencsét hozzon neki ezen a versenyen is.

vivian2



Az élet elmondásuk szerint csodálatosan normális a lakókocsiban – mely természetesen nem egy szokványos lakóautó, sokkal inkább egy „gördülő ház”. A 15 méter hosszú jármű belsejében található egy hálószoba, két fürdőszoba, konyha, nagy nappali egy kanapéval, síkképernyős televízióval, masszázsággyal, egy étkező, egy hatalmas hűtőszekrény, mosógép, szárító. A belsőt a lakberendezőként dolgozó Vivian álmodta meg és rendezte be még 2009-ben.

vivian

 

Nico reggel utolsóként kel fel, hogy kihasználjon minden percet, amit alvással tölthet. Reggelire zabpelyhet, zabkását és gyümölcsöt esznek, majd autóval vagy robogóval elindulnak a paddockba. Trénere a lakóautó vendégszobájában lakik, menedzsere pedig néha a vezetőfülkében éjszakázik, hogy elkerülje a reggeli forgalmi dugókat a pálya felé menet.

rosberg (1)

Rossz idő esetén esténként a kanapén tévéznek, focimeccseket vagy Nico kedvencét, az „Énekeld az énekem” című német műsort nézik. Ha jó idő van, kicsomagolják összecsukható kerti székeiket és grilleznek. A lakóautó vezetője, Vincent korábban sztárséf volt Ázsiában, most ő főz a német versenyzőre és barátaira. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: