DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
Egyéb

Lazább, mint az apja: a kis Kimi teljes neve

A 2007-es F1-es világbajnok Kimi Raikkönen kedvese, Minttu Virtanen mai blogbejegyzésében részletesen beszámol kisfiuk keresztelőjéről, melyben a csöppség teljes nevét is elárulja. Lazább lett, mint az apja!



„Húsvétkor volt a fiunk keresztelője Finnországban” – kezdi bejegyzését Minttu. „A névválasztás kérdése ekkorra már eldőlt, mivel Svájcban már születésük előtt elkeresztelik a csecsemőket. Hónapokig gondolkodtunk a néven, és jó néhány jelöltünk volt. A keresztnévnek persze mennie kell a családnévhez, de az is szempont volt, hogy olyan nevet adjunk neki, amit külföldön is könnyen ki tudnak ejteni” – gondoltak már talán a későbbi versenyzői karrierre a kis Robin szülei… Az igazi ütőkártya viszont csak ezután jött!

„Végül a Robin mellett döntöttünk, vagy inkább döntöttem, de Kimi is egyetértett, hogy ez jó név lesz a fiunknak. Jó barátunk és egyben Robin keresztapja, Gino állt elő a második névvel: Ace. Gino is a Ferrarinál dolgozik, és azt mondta, gondoskodni fog róla, hogy a csapatban mindenki Ace-nek hívja a fiunk. Szeretem az olyan neveket, amiknek történetük van, és az Ace határozottan ilyen :). Ezt az üzenetet Ginótól kaptam, mialatt a névválasztáson gondolkodtunk: ’Ace volt az egyik smink minden idők legismertebb gitárosán!! Mindenki ismeri Kiss arcait!’ Gino még azt is hozzátette, hogy Iceman (Jégember) a sporttörténet egyik legvagányabb alakja, hát lehet normális neve a fiának??? Nem! Aceman Iceman fia, biztosítva, hogy a vagányság továbböröklődik a következő generációra. :) A harmadik név Matias, ez egyben Kimi második neve is” – ecsetelte vidám hangulatú írásában a büszke anya. 

A keresztelőt egyébként szűk családi körben tartották meg, de „a kis ember nagy napján”, ahogy fogalmaz, a képek tanúsága szerint volt nagy eszem-iszom, dínom-dánom. Isten éltesse sokáig Robin Ace Matias Raikkönent!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: