DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Egyéb

Pilótabarátnők: Hanna Prater, Vettel rejtőzködő kedvese

Sebastian Vettel párja nem sokszor mutatkozik a nyilvánosság előtt és sokáig alig lehetett róla bármit is hallani. A négyszeres világbajnok életében azonban nagyon is fontos szerepet játszik Hanna, aki jelenleg főállású anya és közös gyermeküket neveli.

hanna (3)



Hanna és Sebastian Heppenheimben, a pilóta szülővárosában találkoztak még a középiskolai éveik alatt, a barátságból pedig idővel szerelem lett. Egy ideig távkapcsolatban éltek, mivel Hanna Németországban, Vettel pedig Svájcban lakott. Hanna később hozzá is költözött, majd 2010-ben megvásárolták közös otthonukat is. Választásuk azért esett a svájci Thurgau kantonra, mert ez egy csendes vidék, ahol zavartalanul tölthetik mindennapjaikat.

Hanna –akinek anyja angol, apja pedig német származású - a gimnázium után Baden-Württembergben tanult textiltervezést. Amikor Sebastian világbajnok lett, a lány egyetemet váltott, mert teher volt számára, hogy mindenki vele szeretett volna beszélni és állandóan kérdezősködtek párjáról. Az egyetem után a divatszakmában helyezkedett el, és olyan ismert cégeknél dolgozott, mint az s.Oliver vagy a Look magazin.

hanna (2)

A lányt nagyon ritkán láthatjuk a futamokon, inkább otthonról figyeli a versenyeket - állítólag azért, hogy ne vonja el Sebastian figyelmét a munkájáról. A párt a lesifotósoknak is csak ritkán sikerül lencsevégre kapniuk, néha előkerül róluk néhány nyaraláson, futball- vagy teniszmeccsen készült kép.

A 2012-es Brazil Nagydíj azon ritka alkalmak egyike volt, amikor Hanna F1-es versenyre látogatott. Vettel harmadik világbajnoki címének megszerzése után Bernie Ecclestone gratulált a pilótának és párjának, amit több millióan láthattak a világ minden táján televíziós közvetítésben. 

A versenyző 2013 végén erősítette meg, hogy kedvese állapotos. Néhány héttel később, január 12-én született meg kislányuk, Emily. Vettel elmondta, hogy nagyon boldogok és szeretnék nyugalomban tölteni ezt az időszakot. Hozzátette, hogy Hanna a „legfontosabb ember az életében”, akit hamarosan feleségül szeretne venni – ez pedig a pletykák szerint nem sokkal kislányuk születése után, egy titkos ceremónián meg is történt.

hanna (1)

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: