DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 19. kedd
Egyéb

Pilótabarátnők: Minttu Virtanen, az újdonsült anya

Minttu, Kimi Raikkonen kedvese kedden este adott életet első gyermeküknek. A büszke anyuka párjához hasonlóan imádja a sportokat, hiszen korábban maga is versenyzett, bár az F1-et nem mindig kedvelte.

minttu (2)



A 28 éves Minna-Mari Virtanen légiutas-kísérőként és fitnesz modellként dolgozott. Jelenleg személyi edzőnek tanul, tudását és tapasztalatait később szeretné átadni másoknak is. Szenvedélyesen szereti a divatot, az utazást, a sportokat - korábban versenyszerűen atletizált majd focizott. Fürdőruhás és divatfotói már többször megjelentek a finn médiában és a Namu Ice Girls szurkolócsapat tagja is volt.

Minttut és Kimit egy közös barátjuk mutatta be egymásnak 2013 nyarán. Néhány hónappal később a lány a pilóta otthonába költözött, de eleinte nem akarta feladni a munkáját a kapcsolatuk miatt, mert nem szeretett volna teljes mértékben függni párjától. Munkahelyén főnöke rugalmasan kezelte beosztását, így Minttu a versenyekhez igazíthatta munkaidejét és támogathatta párját. 

minttu (3)

Mielőtt találkozott volna, az autóversenyzést nem igazán tartotta sportnak, de mióta testközelből láthatta, hogy mekkora fizikai igénybevételt jelent a pilóták számára egy-egy futam, már nagyon is sportolóként tiszteli őket.   

Tavaly augusztusban közös korzikai nyaralásuk alkalmával láthattuk először a  finn lány domborodó pocakját. A rajongók nem sokáig maradtak kételyek között: Minttu a közösségi oldalán erősítette meg, hogy első gyermekét várja. Ez után természetesen az eljegyzés sem maradt el, Abu Dhabiban már a gyűrű csillogott a lány ujján. A pár eddig még nem házasodott össze, de valószínűleg néhány hónap múlva majd ez is megtörténik. Terhessége alatt is számtalanszor láthattuk őt a pálya mellett, az európai és a tengerentúli futamokon egyaránt. Kisfiuk kedden este született meg egy svájci kórházban. Ezt az újdonsült anyuka néhány nappal ezelőtt indított blogjában adta hírül a rajongóknak. A büszke szülők alig várják már életük ezen új fejezetét.  

minttukimi

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: