DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Egyéb

Kombival bővült a Tipo-család

A 2017 február 16 és 25 között megrendezett nyílt napokon a Tipo mindhárom – 4 ajtós, 5 ajtós és kombi –karosszériatípusa már 3.990.000 forinttól elérhető ajándék metálfényezéssel a Fiat magyarországi márkakereskedéseiben.

A kombi megjelenésével teljessé vált a Tipo modellcsaládja, amely kiegyensúlyozott ár-tartalom-minőség arányt, a funkcionalitás és a sokoldalúság terén ennél is többet nyújt.

A Tipo ezen változata 4,57 méteres hosszával a kategória élvonalába tartozó kényelmet kínál utasainak. A két első ülésen az akár 187 centiméteres testmagasságú utazók is kompromisszummentesen helyet foglalhatnak, míg hátul három, 180 centis utasnak is jut elegendő hely.

Fiat Tipo kombi bemutat 170217 Vezda113



Kategóriája egyik legtágasabb, 550 literes csomagterével, a Tipo kombi autója jó választás. De, hogy valóban a legjobb vétel legyen, a konfigurálható „Magic Cargo” csomagtér-elemek beépítésével a Fiat garantálja a praktikus és rugalmas használhatóságot is. A csomagtartó padlója két szinten helyezhető el, ezáltal szabályozható a raktér magassága. A két kiemelhető oldalfal pedig választási lehetőséget kínál: szállíthatunk apró tárgyakat, vagy teljes egészében kihasználhatjuk a csomagtartó szélességét. A pillanatnyi igények szerint alakítható tágas és könnyen pakolható csomagtér a családi és szabadidős tevékenységekhez éppen úgy tökéletesen megfelel, mint ahogy eleget tesz a munkavégzéssel járó követelményeknek is.

Az osztottan is dönthető hátsó ülések lehajtva egybefüggő padlót eredményeznek. Az egységes, egyetlen síkot alkotó, szintkülönbség nélküli rakodófelület megkönnyíti pakolást. A csomagtér teljes hosszúsága meghaladja a 180 centimétert, így alkalmas akár kerékpárok, sílécek, babakocsik, vagy bőröndök szállítására is.

Fiat Tipo kombi bemutat 170217 Vezda137

A Fiat számos ötletes megoldással igyekszik a Tipo család minden utasa számára a lehető legélvezetesebbé tenni a fedélzeten töltött időt. Ennek jegyében, kiviteltől függetlenül valamennyi Tipo gazdag alapfelszereltséget kínál. A kombi Lounge verzióján az alapcsomag része az innovatív Uconnect 7" HD LIVE rendszer, amelynek nagy felbontású, hétcolos érintőképernyője a táblagépekhez hasonlóan fogadja a többujjas parancsokat. A legújabb generációs rendszer Bluetooth mobiltelefon kihangosítást, audio streaming funkciót, szöveges üzenet felolvasást és hangfelismerést, AUX és USB csatlakozókat, iPod integrációt, valamint a kormánykeréken elhelyezett kezelőszerveket tartalmaz. De a Tipo igény esetén tolatókamerával és az új TomTom 3D Touch műholdas navigációs berendezéssel is rendelhető.

Fontos szerepet kaptak a fejlesztés során az Euro6-os besorolású motorok. A Tipo család mindhárom tagja az európai piacra tervezett három, eltérő teljesítményű benzines és két dízel motorváltozattal rendelhető. A benzines választékban elérhető a 95 lóerős 1,4 literes 16 szelepes, a 120 lóerős 1,4-es T-Jet, valamint a 110 lóerős 1,6 literes E-TorQ motor. Az 1,4 literes 120 lóerős motor LPG változaban is kérhető. A kínálatot a 95 lóerős 1,3-as Multijet II és a 120 lóerős 1,6-os Multijet II dízelmotor teszi teljessé.

Fiat Tipo kombi bemutat 170217 Vezda144

Utóbbi már rendelhető a DCT duplakuplungos automata sebességváltóval is, amely folyamatos nyomatékleadást és vonóerő-kifejtést biztosít, ezáltal nem jelentkezik teljesítmény-vesztés a sebességváltásoknál. A duplakuplungos sebességváltó használatható automata vagy szekvenciális kézi üzemmódban, a vezető döntésétől függően kényelmesen és takarékosan, vagy dinamikus vezetési stílusban.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: