DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Egyéb

Sportos és különleges az Audi Q2 Edition #1

Különleges sportos változattal készül új kompakt SUV-modellje piaci bevezetésére az Audi. Az Audi Q2 Edition #1 kizárólag Kvantumszürke színben, fekete és Manhattan-szürke külső elemekkel, 19 col peremátmérőjű könnyűfém keréktárcsákkal és különösen bőséges alapfelszereltséggel érkezik. Az újdonság szeptember elejétől rendelhető.

Az Audi Q2 Edition #1 az S line külső optikai csomaggal készül, sportos karakterű lökhárítókkal és küszöbborításokkal, illetve markáns hátsó diffúzorelemmel. A különleges modell egyedülálló részletei karosszériája alsó részének Manhattan-szürke elemei, amelyek a kompakt SUV-modell robusztus karakterét hangsúlyozzák. A C-oszlopok fekete pengemotívuma (Blade) fehér Audi-karikákat hordoz, a külső visszapillantó tükrök fekete házai pedig e modellkülönlegesség további exkluzív stílusjegyei. Akárcsak az új Kvantumszürke fényezés, amelyet a fény beesési szögétől függően homogén sötét tónus vagy intenzív fény-árnyék játék jellemez.

a168533_large



Az Audi exkluzív programjából ismerős titánfekete optikai csomag elemei a Singleframe hűtőrács környezetében és a lökhárítókon tűnnek fel, a 19 col peremátmérőjű, 5 küllős „Rotor” dizájn szerinti, antracitfekete könnyűfém keréktárcsák pedig az Audi Sport palettájáról származnak. Az Audi Q2 Edition #1 műszakilag különösen igényes felszereltségét az alapkivitelhez tartozó, LED-technikájú fényszórók és hátsó lámpák – utóbbiak dinamikus irányjelzővel – teszik teljessé.

Utasterében széles körű Audi design selection felszereltségével kelt mély benyomást a különleges modell, az állítható magasságú sportülések, a bőrbevonatú, multifunkciós sportkormány, a bőrbevonatú elemek csomagja és az S emblémával díszített, megvilágított alumínium küszöblécek egyaránt az alapkivitelhez tartoznak. Az üléskárpitok anyaga fekete és amaretto árnyalatú szövet/bőr kombináció, a tetőkárpit pedig titánszürke.

Sötétben az Ambiente-világításcsomag kelt kellemes fényhatásokat az utastérben. A műszerfal és a középkonzol plasztikusan kiformált dekorbetétjei mögött LED-technikájú fénycsövek gondoskodnak háttérvilágításról. Diszkrét és homogén fényük az MMI-rendszerből tíz árnyalat szerint állítható.

Az Audi Q2 Edition #1 minden motorváltozatban rendelhető. Az előzetes értékesítés szeptember közepétől veszi kezdetét, a különleges modell első példányai pedig várhatóan tél kezdetével, decemberben érkeznek a márkakereskedőkhöz.

Üzemanyag-fogyasztási és szén-dioxid-kibocsátási adatok:

Audi Q2 Edition #1 1.4 TFSI COD (110 kW/150 LE)

Üzemanyag-fogyasztás, kombinált (l/100 km): 5,7

Szén-dioxid-kibocsátás, kombinált (g/km): 130

 

Audi Q2 Edition #1 1.4 TFSI COD S tronic (110 kW/150 LE)

Üzemanyag-fogyasztás, kombinált (l/100 km): 5,5

Szén-dioxid-kibocsátás, kombinált (g/km): 125

 

Audi Q2 Edition #1 1.6 TDI (85 kW/116 LE)

Üzemanyag-fogyasztás, kombinált (l/100 km): 4,6

Szén-dioxid-kibocsátás, kombinált (g/km): 120

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: