DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
Egyéb

A Tour de France-on is győzelemre tör a Ford

1966-ban a Ford két történelmi jelentőségű győzelmet is aratott Franciaországban: az egyiket Le Mans-ban a GT40 Mark II versenyautóval, a másikat pedig egy Tour de France-győztes kerékpárcsapat támogatójaként.

Júniusban a Ford megismételte 1966-os diadalát, hiszen a Ford Chip Ganassi Racing csapat pilótái, Sébastien Bourdais, Joey Hand és Dirk Müller első helyezést szereztek a 2016-os Le Mans 24 órás futam GT-kategóriájában.

Ford_Sky_Day_3_Mountain_v4Flo_2_resize



Most pedig, ötven évvel azután, hogy a Ford France – Hutchinson kerékpárcsapat versenyzője, Lucien Aimar megnyerte a legendás Tour de France futamot, a Ford abban bízik, hogy a kétkerekűek világában is egy jubileumi győzelem részese lehet.

Idén a Ford lett a Team Sky exkluzív autó- és haszongépjármű-szállítója, ezzel támogatva az elit kerékpárcsapatot, amelyet a kétszeres bajnok Chris Froome vezet. A kék-fekete fényezésű Ford Mondeo kombik a verseny összesen 21 szakaszában, vagyis 3.519 kilométeren át ott lesznek az események középpontjában, mellettük pedig egy Mustang és egy Edge, valamint S-MAX és Kuga modellek, illetve Transit haszongépjárművek segítik a csapat munkáját.

Chris Froome és Sir Bradley Wiggins vezetésével a Team Sky az elmúlt négy év során háromszor nyerte meg a világ legrangosabb kerékpárversenyét, s a csapat a 2016-os szezon kezdete óta a Ford legújabb autóit használja.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: