DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
Egyéb

Hamilton autót tervezne a Mercedesnek

A csillagos gyártó pénteken bemutatott AMG GT R típusú gépe apropóján a háromszoros F1-es bajnoknak új ötlete támadt: a következő gépet ő maga akarja megtervezni a Mercedes számára.

A Mercedes már korábban felcsigázta az érdeklődők figyelmét új modellje iránt, hiszen előbb egy rövid videó jelent meg arról, hogy Lewis Hamiltonnal valami történni fog a „Zöld Pokolban”, pénteken pedig napvilágot látott a videó, amint az F1-es pilóta terelgeti az AMG GT R-t a Nordschleifén.



A brit pilótát annyira lenyűgözte az autó, hogy elmondása szerint saját autót akar tervezni, mellyel kapcsolatban már beszélt is a Mercedes-AMG vezetőjével, Tobias Moersszel. „Imádom az autókat, és szeretek elveszni a részletekben” - nyilatkozta Hamilton. „A Mercedesnél, és a többi csapatnál, akikkel együtt dolgoztam, azt mondták, egy pilótát sem érdeklik ennyire a részletek - aztán ki kell találniuk, hogy mit is akarok pontosan.”

„Amikor először felvetették nekem ezt az ötletet, rengeteg minden kavargott a fejemben, de még nem jutottunk eredményre. Viszont a következő… Azt mondtam neki (Moersnek), hogy F1-es technológiával rendelkeztek, és F1-es világbajnok gépetek van - használjátok ki! Csináljunk valamit együtt! Valamikor szeretném megalkotni a saját autómat velük - akár GT LH-nak is nevezhetnénk. Lehetne limitált szériás, amit én tesztelek, én állítok be, és otthagyom a kezem nyomát a kialakításán. Talán már a következő is lehet ez után” - mondta a brit pilóta.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: