DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Egyéb

Megérkezett Magyarországra az új Peugeot 2008

A Peugeot 2008 külsejében a kompakt szabadidő-autók minden jellegzetes vonása fellelhető. Kitűnő dinamikus viselkedés és egyedülálló, rabul ejtő vezetési élmény jellemzi.

A formatervben markánsan, robusztus erővel jelennek meg a szegmens bevett stílusvonásai. A kiszélesített sárvédő, a függőleges hűtőrács és a védőelemek egyaránt óvják a karosszériát és a bennülőket. Kifinomult design jellemzi a tető hullámvonalát, a tetőrudakat, az ajtók alsó kidomborodó díszszegélyét és a hátsó légterelőt.

peugeot_2008_1802pc106_jpg



A fekete és króm fényszórók, valamint a karmot formázó 3D lámpatestek már a beszállás előtt sejtetik a csúcstechnikát. Az utastérben a fényforrások keltette hangulat az anyagok gazdagságát és a legkisebb részletre is kiterjedő odafigyelést sugallják.

Az új felszereltségi szint, a GT Line sportos és elegáns, amit a tipikus vörös-fekete színösszetétel tovább hangsúlyoz. A teljes PEUGEOT kínálatban megjelenő, exkluzív felszereltségi szint összhangban van a márka magasabbra történő pozicionálási stratégiájával.

peugeot_2008_1802styp015_jpg

Az 1/3-2/3 arányban osztott hátsó üléspad egyszerű lehajtásával a csomagtartó térfogata 410-ről akár 1400 literre növelhető.

A Peugeot i-Cockpit® a szegmensben egyedülálló vezetést garantál. A vezető a különleges vezetőhelyen az intuitív, dinamikus és biztonságos vezetés élményét tapasztalhatja meg.

A továbbfejlesztett Grip Control kipörgésgátló a benzines és a dízeles változatokban, manuális vagy automata váltóval egyaránt rendelhető. Goodyear Vector négyévszakos abroncsokkal szerelik fel ezeket az autókat, ami minden évszakban sokoldalú használatra ad lehetőséget.

peugeot_2008_1802pc002_jpg

A beépített érintőképernyős rendszer tartalmazza a Mirror Screen funkciót, amelynek segítségével a vezető az autó érintőképernyőjére közvetítheti a MirrorLinkTM illetve Apple Carplay® kommunikációs protokollal kompatibilis okostelefonja kijelzőjét.

A Peugeot 2008-cal könnyű közlekedni a városban. Az Active City Brake segít elkerülni az ütközést, de mindenképpen csökkenti az esetlegesen bekövetkezett baleset súlyosságát. A parkoló automata segítségével pedig gyerekjáték a parkolás. A még könnyebb manőverezés érdekében a tolatókamera látványosan megjeleníti a központi képernyőn az autó körvonalát.

peugeot_2008_1802pc105_jpg

A Peugeot 2008 Euro6 PureTech, illetve BlueHDi motorokkal, manuális vagy automata váltóval rendelhető. Teljesítményszintje 82-től 130 lóerőig terjed, CO2-kibocsátása alacsony, 90 és 114 gramm közötti km-ként. A BlueHDi motorok a világ jelenleg leghatékonyabb technikáját kínálják, amely az SCR és az adalékolt részecskeszűrő egyedülálló összekapcsolásának köszönhető. A motorválaszték négy változata Best in Class a saját szegmensében, köztük található a hatfokozatú, manuális váltóval felszerelt, új 1.2 l PureTech 130 S&S.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: